Dit was 2017: Dikke merci

Met de feestdagen in het verschiet wens ik nog even stil te staan bij de duizenden vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om van iedere wandeling een groots feest te maken voor de wandelaar. Want “groots” is het altijd. Of je nu achter de tafel zit om stempels uit te delen of je werkt achter de schermen om een goed parkoers uit te tekenen iedereen verdient heel veel respect. Iedere taak en handeling werkt als radertje in een mechanisch horloge.

Het afgelopen jaar zijn er van die opmerkelijke momenten die mij zijn bijgebleven.

Zoals de vrijwilligster bij de aankomst van Someren. Ze hielp me zonder verpinken met de veters van mijn schoenen. Zodat ik de registratie chip terug kon inleveren.

De dames die met het warme weer in een garagebox stonden op een rustpost. Waar de sandwichen op waren en spontaan een extra glas water inschonken een tien speculaas koekjes extra gaven

Maar er zijn evengoed ontelbare andere momenten die niet zo uitgesproken zijn die een wandelaar goed doen. Ik doe dan ook een warme oproep aan alle wandelaars om in 2018 eens een extra “merci” of “dank je wel” te geven aan de grote groep van mensen. Ze verdienen het allemaal.

Al deze vrijwilligers verdienen een grootse “DANK U WEL” voor hun inzet, inbreng,  betrokkenheid en engagement.