Ursel – Wandeltocht voor het goede doel

Het begon deze morgen te kriebelen om terug mijn wandelschoenen aan te trekken. Ik trok dus naar Ursel, een deelgemeente van Knesselare. Ursel is een voormalig reservevliegveld van de Navo. Het zag er sterk verouderd uit en wordt nu voornamelijk gebruikt door vliegclubs, uit Brugge en ééntje uit Ursel zelf. Waarschijnlijk hebben de militairen ook nog wel wat (veel) in de pap te brokken. Is namelijk hun vliegveld hé.

Tegelijkertijd met de wandeltocht(en) werden er ook parkoers uitgestippeld voor wielertoeristen en mountainbikers. Gelukkig werd alles mooi opgesplitst en kwamen we elkaar wel eens tegen, maar nooit op een storende manier. Knap uitgestippeld allemaal van de organisatie.

Het was eens iets anders om in te schrijven aan een tafel vol militairen. Een mens voelde zich per direct veilig.

Het eerste deel van de tocht ging voornamelijk over verharde wegen. Wat mijn voeten goed te doen vonden. Het tweede deel was voor mij een ander paar mouwen. Hier werd het Drongengoedbos aangedaan met wegen die niet veel gebruikt worden en als er al iets in gebruik was dan door onze lieve vrienden die graag op de fiets door de modder ploeteren. Dit zijn nog nooit mijn favoriete wegen geweest en deze keer al helemaal niet. Ik voelde duidelijk aan dat de Kennedymars van Waalwijk nog in de benen en voeten zat. Het besef groeide om de tocht toch maar wat te gaan inkorten. En na de rustpost niet meer de extra lus van 7 kilometers te ondernemen. Die bleek dan ook nog via de knooppunten uit gestippeld te zijn in het het gebied waar ik zonet hard op gevloekt had. Daar paste ik in de gegeven omstandigheden maar even voor. Vond het al welletjes zo en blij met de afstand die mijn lichaam op dit moment aankon.

Het allerlaatste stuk voor we terug aan de start kwamen ging over de landingsbaan van het voormalig vliegveld. Met de wind op kop was dit toch nog een harde dobber. Gelukkig scheen de zon volop waardoor het allemaal aangenaam aanvoelde.

Dit is een pareltje van een wandeltocht vol natuurpracht in een militair kader.

 

Relive ‘Morning Sep 11th’

Total distance: 22307 m
Max elevation: 45 m
Min elevation: 27 m
Total climbing: 320 m
Total descent: -323 m
Average speed: 1.65 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:56:42