Tape om te wandelen

De Dodentocht van 2017 bracht mij enorme blaren aan de hielen en de zijkant van een voet. Dit was voor mij het signaal om uit te zoeken om hier iets aan te gaan doen. Want wekenlang met pijnlijke voeten rondlopen en ondertussen ook nog kleine wandelingen willen doen is niet echt een aangename beleving van de wandelsport te noemen.

Uiteindelijk ben ik vorig jaar gestart met het intapen van de voeten. Met als resultaat dat ik geen enkele blaar aan de voeten meer kreeg. Of het nu ging om een korte afstand of over lange afstanden de blaren bleven weg. Voor mezelf was dit de ontdekking van het jaar.

Eén keer een filmpje opgezocht via Youtube om te zien hoe dat juist in zijn werk ging. Doorheen de maanden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Wat voor mij het beste werkbaar was. Of ik het allemaal volgens de regels van de kunst doe? Dat weet ik eerlijk gezegd niet.

Van in het begin heb ik Strappal tape (4 x 10) gebruikt. Dit product deed duidelijk zijn werk en heb er maandenlang nooit bij stil gestaan dat er ook andere mogelijkheden, lees merken en types, bestonden.

Door omstandigheden eens een paar keer niet kunnen langs gaan bij mijn huis apotheker. Bleek dat deze tape niet standaard in het assortiment zit van de apothekers. Telkens stelden ze andere merken of soorten tape voor. Deze dan maar mee naar huis genomen om toch maar iets in huis te hebben.

Leukotape Classic  BSN Medical (3,75 x 10) van hetzelfde bedrijf als Strappal. Was het eerste andere product die ik als alternatief voorgeschoteld kreeg. Deze tape zorgde er ook voor dat ik geen blaren aan de voeten kreeg. Maar het kleefde minder stevig aan de voeten. Bij het omhoog trekken van de compressiekousen had ik telkens het gevoel dat de randen wat loskwamen door de wrijving. Ik had ook de indruk dat de tape zelf niet zo dik was. Waardoor na een wandeling er nog een dun velletje overbleef.

DermaPlast active Hartmann (3,75 x 7) was de duurste rol die ik van een apotheker als alternatief voorgeschoteld kreeg. Deze is totaal niet geschikt voor het tapen van voeten. Bij het aantrekken van de compressiekousen rolde de tape volledig mee af. Waardoor het totaal zinloos was deze te gebruiken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik na mijn wandeltocht in Bassevelde met een blaar onder de voetzool ter hoogte van de hiel zat. Deze had zich genesteld onder een de natuurlijke eeltlaag van de hiel. Voor het intapen van voeten is deze tape ongeschikt.

Om in de toekomst me niet meer direct zorgen te maken of ik de juiste tape in huis heb. Gekeken wat de mogelijkheden waren voor een online aankoop van de Strappal tape. Dit kan blijkbaar per hoeveelheid van 5 rollen. Voor mijn eigen gemak twee pakken van elk 5 rollen besteld. De kostprijs per rol tape is hierbij ook lager dan de aankoop van 1 rol via de apotheek.

Ondertussen reeds een tocht gedaan met de vertrouwde Strappal tape BSN Medical (4 x 10) en ik kan terug met een gerust gemoed op stap gaan. Geen enkele blaar meer te bespeuren en de wonde van de opgelopen blaar is intact. De pijn die ik ervaarde is die van het rouwe rode vlees die nog onvoldoende gehard is.

Andere info kan je hier terug vinden:

Intapen en wandelwol

Intapen en compressiekousen: 6 maand later

Ik wil om af te sluiten er nog zeker bij vermelden dat ik vanuit mijn persoonlijke wandelervaring spreek en door geen enkel hierboven vermeld bedrijf ook maar enige vorm van sponsoring heb ontvangen.

One thought on “Tape om te wandelen

Comments are closed.