Staden – 22ste Bebloemingstocht

We gingen van start met het gezelschap van wat motregen. Doorheen de dag was er ook een stevige wind.

Deze wandeling startte in Staden en bracht ons eerst naar de brandweer kazerne van de “Zone Midwest – Post Staden”. Een koffietje drinken tussen de stoere brandweerwagens. het is eens iets anders. Daarna ging het richting Westrozebeke waar er extra lussen getrokken werden.

Uiteindelijk kom ik uit op 28 km er was ook een tocht die werd aangeduid als 34 km. Telkens deze 34 km bepijling gevolgd. Zo het gevoel dat ik ofwel een lus gemist heb? Of dat er een lus te weinig afgepijld was.

Het was een heel mooie omgeving om te stappen met mooie vergezichten. In een glooiend landschap met oog voor het maximaal beschikbare natuur.

Onderweg nog aan de praat geraakt met mensen die over twee weken voor de eerste keer zullen deelnemen aan de Dodentocht. Ik kan wel tips en verhalen vertellen, maar uiteindelijk beleeft iedereen voor zich persoonlijk zijn eigen tocht. Ik wens hen alvast heel veel succes toe.

Tijdens de wandeling merkte ik reeds voor mij ongewone snelheid gegevens op mijn Garmin. Een gemiddelde van 5,1 lijkt mij op één of andere manier niet te kloppen. Bij mijn laatste Kennedymars deze op UltraTac modus gezet om de batterij te sparen. Tot aan de Dodentocht heb ik nog de tijd om te bekijken wat er juist aan de hand is. Waarschijnlijk ga ik terug alles open zetten. Zoals tracking via GPS en Glonas. Zal dan wel betekenen dat er een extra powerbank in de rugzak moet om halfweg wat extra op te laden.

Total distance: 33784 m
Max elevation: 47 m
Min elevation: 5 m
Total climbing: 296 m
Total descent: -309 m
Average speed: 2.05 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:09:16