Sleidinge – 25ste Herfstwandeling

Vandaag aangenaam verast geweest van de wandeling in Sleidinge. Blijkt trouwens een buurgemeente te zijn van Ertvelde. De thuisbasis van wijlen Eddy Wally (allé, zo associeer ik het mij), dan komen de klassiekers uit het collectief geheugen spontaan bovendrijven. Een leuke manier om je dag te starten. Een omgeving waar ik vandaag voor de eerste keer kwam. Het dorpse karakter en vooral de verwarmde grote tent in het koude ochtendgloren vielen me op. De overgang van temperatuur was hier wel heel extreem. Leuk voor de vrijwilligers die in de tent moesten werken.

Het was een dag waar ik zeker wou stappen, om toch een klein beetje mee te leven met de collega stappers die op dat moment uit de nacht kwamen in Landen (Slag om Landen). 111 km is voor mij net een klein beetje teveel. Maar het koude ochtendgloren gaf me wel eventjes het gevoel om erbij te zijn. (even sentimenteel zijn mag ook wel eens hé).

Het begon al goed met de eerste honderden meters tussen de mais in de modderige sporen van een traktor. De moed zonk me wel in de schoenen, daar pootje baden in de modder niet mijn favoriete bezigheid is. Al vlug werden de stukken tussen de velden en de fietspaden droger en verharder. Ook viel het heel goed mee met de voorgevormde traktor banen. Wat mijn gemoedstoestand ten goede kwam.

De Lembeekse Bossen en het Bellebargiebos waren een verademing om door te stappen. De rust en overweldigende stilte, gewoon genieten van elke seconde. Hier was het ook duidelijk aan het worden dat er op hetzelfde moment een mountainbike tocht was. Of althans een uitgestippelde route die druk bereden werd. Niet altijd aangenaam om tussen te wandelen, zeker niet als deze plots van achter je opduiken. Een bel op de fiets is bij velen een onbetaalbare optie, of zorgt voor verminderde aërodynamica. De fietsers zullen misschien ook wel even gevloekt hebben op al die wandelaars die hun fietszaterdag verstoren.

De streek bleek verder te bestaan uit een bijna oneindig aaneenschakeling van mais velden. Leuk om er voortdurend te mogen tussen lopen. Versterkt het natuur gevoel en de stilte.

Bij het bewandelen van het tweede deel werd duidelijk hoe dichtbij een gedeelte van de haven van Gent wel was. Met de contouren van industrie bouw en steeds prominentere aanwezige windmolens aan de horizon. Opvallend dat de natuurlijke rust bewaard bleef. Zo dichtbij en toch zo veraf, zou je het kunnen noemen.

Deze wandeling is een echte aanrader voor wie wil genieten van de beschikbare natuur.

Via Relive kan u de tocht als animatie bekijken. Meer dan de moeite waard !!

Total distance: 29904 m
Max elevation: 77 m
Min elevation: -18 m
Total climbing: 975 m
Total descent: -1033 m
Average speed: 1.61 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:44:30