Sittard: ik ga de uitdaging aan

Dat ik mij voor Sittard heb ingeschreven is eigenlijk de “schuld” van Someren en Waalwijk. Beiden waren zo een overweldigende positieve ervaring dat Sittard een logisch vervolg leek te worden. In mijn achterhoofd denkend dat het weer eind maart al wat beter is en al wat verder weg is van winterse toestanden. Met nog een (kleine) week te gaan tot de start ben ik er niet meer zo van overtuigd dat de uitdaging aangaan zo een goed idee is. De donkere wintermaanden december en januari in combinatie met de vriesmaanden februari, maart hebben ervoor gezorgd dat ik de voorbije maanden amper tot wandelen ben toegekomen.

Het is wel zo dat ik nog nooit zo vroeg in het wandel seizoen een lange afstand heb gepland. Meestal liggen die in de zomermaanden juli – augustus -september. Tegen dan heb ik reeds honderden kilometers voorbereiding in de benen.

De weersverwachtingen zijn als ik eerlijk ben niet op mijn lijf geschreven. Vooral de kans op neerslag vanaf de nacht baart mij zorgen. In Bornem heb ik ondervonden dat dit voor mij wel eens voor grote blaren kan zorgen. Ik kan enkel maar hopen dat de tape voldoende bestand is tegen bijna 80 km vochtige schoenen. Het bovenlichaam droog houden tegen de regen zou moeten lukken met een cape. Met het vorderen van de kilometers zou het wel eens een probleem kunnen zijn om niet in onderkoeling te gaan na een rustpauze. De komende dagen zal het een plannen worden welke kledij ik zal voorzien om de volle 80 km te doorstaan. Mocht je je afvragen waarom? De reden is heel eenvoudig. Ik ben ook een zweter, waardoor de kledij ook nat wordt van binnenuit.

Op de website van de organisatie is ondertussen het parkoers terug te vinden in verschillende bestandsformaten. Onderaan kan je reeds het gpx bestand terug vinden.

Het is altijd boeiend om nieuwe wegen te gaan verkennen, mensen te ontmoeten en jezelf bij tijds en stond eens tegen te komen. Doelen voorop stellen in het leven is voor ieder mens gezond.

Ik denk dat het weer iets typisch voor mij is om me (te veel) zorgen te maken op voorhand. Het weer kan de komende dagen nog zoveel veranderen dat het best wel eens zou kunnen meevallen. Een langere afstanden wandelen is mij niet onbekend en ik zou normaal gezien wel moeten in staat zijn dit zowel lichamelijk en mentaal te dragen.

Met een gebrekkige voorbereiding een het natte weer die voorspeld wordt zal Sittard zeker een uitdaging worden. Ik zal alvast komende zaterdag de uitdaging aangaan met mezelf.

 

Parkoers vrij gegeven voor de organisatie Kennedymars –  Sittard

Total distance: 79737 m
Max elevation: 0 m
Min elevation: 0 m
Total climbing: 0 m
Total descent: 0 m
Average speed: 19.87 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 00:59:57