Sint-Jan-In-Eremo – 29e Krekentocht

Wat heb ik op deze 1ste mei genoten van de stilte. De stilte die de natuur met zich meebrengt. Ver weg van het jachtige leven met het daarbij horende lawaai. Was het dan volledig stil, Neen hoor, de vogels zongen hun mooiste liederen. Een boer die op het land bezig was hoorde je in de verte bezig. Kortom geluiden die bij het landelijke leven horen.

Onderweg een schaap tegen gekomen die vond dat het gras groener was aan de overkant van de wei. Grappig dat het niet zo bang was van een mens. Ik denk dat het een rebel was die zijn weg naar buiten wist te vinden. Dit ook al meer dan één keer had gedaan. De andere schapen keken vol bewondering naar de rebel.

De 30km kreeg eerste een aparte lus aangeboden die een voorproefje gaf van wat komen zou. Hoewel er hier toch wel enkele drukke straten tussen zaten.

Voor de tweede lus vertrokken we samen met de langere afstanden richting de tweede rustpost. Een stuk langs het Leopoldkanaal en doorheen het sportcentrum de Boerekreek. Die er rustig bij lag. Grote plassen water die doen vermoeden dat de polders van Zeeuws-Vlaanderen niet meer zover af liggen. Straten die namen met van een “dijk” kregen.

Na wat uit te rusten ging het richting de grens. Allé amper een kilometer in Nederland vertoeft. Vond dit wel de hoax van de dag. Als ik dan de aankondiging van de wandelclub herlas. In heel “Verweggistan” zullen er gehuchten gelegen hebben. Overdrijven is ook een kunst. Met een glimlach op het gezicht verder gewandeld.

“Vanaf 21 km geniet je van de Nederlandse gehuchten.”


Officiële omschrijving van de wandelclub

Na nog een rustpost passage ging het terug de startzaal. Het parcours bleef optimaal om van te genieten. Een tweede keer het Leopoldkanaal, die diende over gestoken te worden met een voetveer. Eénvoudig was dit toch wel niet. Het veer naar ons toetrekken verliep stug en moeizaam. Het oversteken (overtrekken) zelf ging veel vlotter. Geeft wel iets extras aan de wandeling.

Kortom dit is een wandeling om voor volgend jaar dik aan te kruisen. Proficiat aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt voor de vele wandelaars.

Total distance: 28957 m
Max elevation: 9 m
Min elevation: -1 m
Total climbing: 193 m
Total descent: -183 m
Average speed: 1.69 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:23:09