Sint-Eloois-Winkel – 26e Nieuwjaarstocht

Hoe kan je deze wandeling het best samenvatten? Simpel het is letterlijk een “wandeling à-la-carte“. Alles vertrok en kwam aan in het cultuurcentrum De l!nk. Men had er zes lussen voorzien van 2,9 tot ruim 8 kilometer die door iedereen vrij konden gecombineerd worden om tot de afstand te komen die men wou stappen.

Deze wandeling begonnen bij lus 6 en zo afgeteld. De laatste drie lussen waren diegene met de langste afstanden. Moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik gestopt ben met lus 2. De laatste lus, of de eerste, het is maar hoe je het bekijkt heb ik gelaten voor wat het was. Naar mijn aanvoelen was het voor de helft een herhaling van lus 2. Daar had ik nu net even geen zin meer in. Vond 30 km in lussen stappen al meer dan voldoende deze keer.

Tijdens het stappen realiseerde ik mij dat deze tocht in het verleden al eens op het programma stond bij mij. De herinnering die ik er toen bij had was dat het in het centrum een wirwar was van wandelaars die op den duur niet meer wisten waar ze heen moesten. Daar iedereen door elkaar vertrok en toekwam. Toen werkte men nog met afstanden.

Mierenest in lussen – 3 januari 2016

Deze keer was het veel beter georganiseerd. Bij de start en onderweg was het volgens mij stukken eenvoudiger en duidelijker voor de wandelaars. Wat ook opviel was dat men wie vertrok altijd dezelfde kant uitstuurde en wie aankwam vanuit dezelfde kant liet komen. Bij deze dus een dikke pluim voor de organiserende wandelclub, men heeft duidelijk lessen getrokken uit het verleden.

Dikke pluim aan de organiserende club – De Winkelse Stappers

Proficiat aan de vele vrijwilligers die hun vrije tijd deze zondag hebben besteed om deze wandeling mee te helpen ondersteunen.

Total distance: 29223 m
Max elevation: -108 m
Min elevation: -133 m
Total climbing: 236 m
Total descent: -227 m
Average speed: 1.73 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:15:29