Saint-Symphorien – 31e Grande Marche de la Police de Mons

Ik kon niets rationeels bedenken waarom ik in Saint-Symphorien wou gaan wandelen. In één oogopslag had ik voor mezelf een link gelegd met Symfonieën en klassieke muziek. Nochtans hebben beiden niets met elkaar gemeen. Een mens maakt nu éénmaal eens rare bokkensprongen in het hoofd.

Als ik eerlijk mag zijn, waren de eerste zeven kilometers een ware beproeving. Het ging richting Bergen met drukke straten, woonwijken en een emotioneel moment toen ik in het park een dakloze man wezenloos in de richting van een vijver zag staren. Mijn hart brak op dat moment. Een beeld dat me een ganse wandeling heeft bezig gehouden. Hoe broos een mensenleven is en hoe hard we als maatschappij wel zijn. Slik slik slik … Binnen dit stedelijk karakter viel me ook op hoe erg het gesteld was met het sluikstorten, ganse hopen vuil die eenzaam werden achter gelaten in bermen en onder bomen. Redenen genoeg in mijn hoofd om te stoppen met de tocht.

Uiteindelijk kwam de natuur opdagen en werd de stad met al zijn beslommeringen achter mij gelaten. Door het groene heuvelend landsschap wandelen is een streling voor de ziel. In alle rust de gebeurtenissen van de eerste kilometers een plaats proberen te geven.

Geen verkeer een een goede mix tussen stille en verharde wegen. Men ging wel heel creatief om met hun pijlen. Zo deed er een blikje bier in de berm tussen het gras dienst ons erop te wijzen dat we links dienden af te slaan. Wie dit niet direct opmerkte was gegarandeerd even de verkeerde kant op. Vond het wel grappig; Gelukkig gebruiken ze naast de pijlen ook nog hun rol plakband van de federatie.

Windmolen parken genoeg, de éne keer prominent links en rechts aanwezig om een kilometer later vast te stellen dat het landschap deze had opgeslokt. Zich verschuilend achter een heuvelrug, Enkel een topje in het geniep tonend dat ze er nog waren.

Kortom een aangename tocht in de natuur met vriendelijke mensen.

Foto’s kan je bekijken via de link naar Google Foto’s

De tocht via Relive bekijken, altijd wel de moeite waard.

Total distance: 29608 m
Max elevation: 103 m
Min elevation: -8 m
Total climbing: 1039 m
Total descent: -1012 m
Average speed: 1.70 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:21:59