Ruiselede – 23ste Kermistocht (West-Vlaanderen wandelt 2018)

Bij de eerste rustpost kreeg ik een week na de Dodentocht al een déjà-vu van jewelste. Op amper 2 kilometer na de start werden de wandelaars getrakteerd met gratis koffie, water of limonade met een stukje confituurtaart. Het toverde een glimlach om mijn gezicht met een warm gevoel van binnen aan de mooie herinneringen van vorige week.

Na het bezoekje aan deze authentieke molen werden we eerst door de tuinen van het lokale RVT gestuurd. De bewoners zaten aan de ontbijttafel en konden genieten van de vele wandelaars die voorbij kwamen door hun tuin. Leuk gezien van de wandelclub. Even zwaaien, hoewel ik niet echt weet of iemand het gezien heeft. Gaf toch een goed gevoel voordat we de velden werden ingestuurd.

De (zware) bewolking in de voormiddag maakte het plaatje compleet. Ideaal weer om te wandelen. Pas tegen de middag kwam de zon tevoorschijn en voelde het al snel te warm aan. Veel drinken was vanaf dan de boodschap om het vochtverlies zoveel als mogelijk te compenseren.

Met de langste afstand maakten we een lus in het Parochieveldbos om doorheen privé domeinen van verschillende plaatselijke families gestuurd te worden. Wat deze tocht een extra cachet geeft en hierdoor de natuur ten volle centraal kan geplaatst worden. Heerlijk om te wandelen met ritselende bladeren willekeurig door de wind aangestuurd.

Onderweg werden we nog getrakteerd op proeverijen van kaas en bier. Maar voor mij heeft vooral het gratis ijsje op het einde deugd gedaan. Dit maakte samen met de vele natuur deze tocht tot een unieke beleving. Maar zelfs los van al deze gratis proeverijen is deze tocht meer dan de moeite waard en mag voor volgend jaar reeds aangekruist worden als niet te missen.

 

 

 

Relive ‘Morning Aug 19th’

 

Total distance: 33230 m
Max elevation: 59 m
Min elevation: -6 m
Total climbing: 1213 m
Total descent: -1220 m
Average speed: 1.68 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:12:42

One thought on “Ruiselede – 23ste Kermistocht (West-Vlaanderen wandelt 2018)

Comments are closed.