Roosendaal (NL) – 25e Winterwandelserie

Eigenlijk was het vandaag geen weer om er een hond in door te jagen. Soms heeft een mens het gevoel van gevangen te zitten en doet men tegen beter weten in toch een wandeltocht. Voor het weer moest je het vandaag niet doen. Kort samengevat was het “strontweer”, hevige windstoten met de daarbij horende regenbuien. Met als gevolg nat tot op het kleinst mogelijke plekje.

Los daarvan was het een tocht met twee gezichten vandaag. De eerste 20km waren op zijn Hollands. Weidse gezichten met stukjes bos overgoten met een rustige wegen. Voor wie de 40km stapte volgde daarna een lus door Essen (B) en omgeving. Een deel daarvan ging door het drukke centrum (gelukkig was het zondag). Toch wel een mooi stukje bos die ontsiert werd door kleine “eerste-tweede verblijf woningen”. Samen met de hevige regenval op dat moment en mijn humeur viel zwaar onder nul. Dit zal wel aan mij liggen. Misschien dan toch kijken om verder op zoek te gaan naar mooie stukjes in Nederland zelf?

Alles werd meer dan goed gemaakt door de perfecte organisatie van de tocht. Heel vriendelijke mensen die klaar stonden om een babbeltje te slaan. Ook de rustposten waren perfect.

Wat me opnieuw opviel was de lage opkomst van de wandelaars. Het weer zal wel een rol gespeeld hebben. Maar voor wie de 25km deed was het weer min of meer perfect te noemen. Weinig regen, maar wel veel wind.

Total distance: 41708 m
Max elevation: 2 m
Min elevation: -37 m
Total climbing: 1123 m
Total descent: -1157 m
Average speed: 1.64 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 08:00:59