Philippine (NL) – Mosselfeestenwandeling

Wat doet het goed om terug een georganiseerde wandeling te kunnen stappen. Ik heb het er voor over om de afstand naar Nederland te overbruggen. Gelukkig kunnen we vandaag volop gebruik maken van GPS om op onze bestemming te geraken. Het dorp die tot de Gemeente Terneuzen behoort ligt net over de grens. Was enkel te bereiken via kleine kronkelbanen.

De startplaats was goed georganiseerd met een aparte in- en uitgang. Mondmaskers / mondkapjes heb ik weinig gezien bij de organisatie als bij mede wandelaars. Voor mij eigen veiligheid heb ik het mijne altijd aangedaan om de binnenruimten te betreden (startplaats en rustpost).

Wat was het voor mij terug een waar feest om te kunnen genieten van de rust in Zeeuws-Vlaanderen. Heerlijke ver gezichten, duidelijke omlijnde dorpskernen, veel heel veel natuur, …. Maar vooral de stilte en de rust treft mij telkens als ik er ga wandelen. Ik had het gevoel dit echt gemist te hebben.

De onweerswolken wisselden in snel tempo af met wat zon. De strakke wind deed deugd, het was net ietsjes te warm (vochtig) om te wandelen. Nu en dan eens wat druppels, tegen de tijd dat de regenjas uitgehaald was het al terug voorbij. Wel één keer bui die van ver in het landschap zichtbaar was en met een strakke snelheid overvloog. Kletsnat tot op je vel was het resultaat. Maar de bui was even snel terug weg zoals ze gekomen was.

Hoewel je soms in de verte de haven van Terneuzen in het landschap zag opdoemen, stoorde dit op geen enkel moment. Zelfs enkele drukke verkeersaders waren soms zichtbaar of ver hoorbaar. Maar ook die konden op geen enkel moment storen.

De wandeling was door De Trekvogels Boekhoute perfect gepijld. Dit laatste is altijd een gok in Nederland. Daar ze aangesloten waren bij Wandelsport Vlaanderen had ik er mijn volste vertrouwen in.

Deze tocht was voor mij ook het ontdekken van mijn nieuwe tracking horloge van Polar. De eerste indrukken waren positief te noemen.

Total distance: 21255 m
Max elevation: 50 m
Min elevation: -8 m
Total climbing: 947 m
Total descent: -989 m
Average speed: 1.79 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:30:46
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING28-08-202110:38:5403:30:5920.015.79.9