Péruwelz – 35e Marche de Val de Verne

In het verleden al enkele keren gaan wandelen in Péruwelz, wat altijd goed is bevallen. Eindelijk is het mij eens gelukt om de 50km tocht te doen. Deze stond in het verleden ook wel altijd op mijn programma, maar door onzekerheid en te laat aan de start verschijnen was het nog niet gelukt.

De streek heeft veel troeven om uit te spelen met de Baseliek in Bonsecours of natuur stukken als Mer de SableMont de Péruwelz, Les Marias d’Harchies, Kortom veel te veel om allemaal op te noemen.

De tocht gaat voor 85% over onverharde wegen, wat niet mijn favoriete ondergrond is. Gelukkig was het de voorbije dagen droog gebleven waardoor de ondergrond gewoon hard was. Toch was het voor mij na 20km duidelijk dat ik problemen ging krijgen met protesterende voeten. Hoe verder de tocht vorderde hoe meer het goed uitkijken was om de grote keien te ontwijken. Toch deden zelfs de kleintjes na 40km al veel pijn aan de voeten. Dit soort tochten zijn niet om iedere week te herhalen voor mij.

Naast de keien, steentjes en onverharde ondergrond was het bij momenten ook wel echt klimmen tegen heuvels aan. Men had duidelijk de pittige stukken voorbehouden voor de laatste 10km. Toch wel een aantal keren moeten stoppen om terug op adem te komen en mijn hartslag terug onder controle te krijgen. Hier had ik dan ook een heel moeilijk moment. Mijn lichaam begon te protesteren. Wat me hier overeind hield was de gedachte dat het einde van de tocht in zicht was. Bij de rustpost die erop volgde was een goed glas cola mijn redding om terug op krachten te komen.

Heel blij dat ik deze tocht gedaan heb, maar het is voor mij ook duidelijk dat dit voor mij niet ééntje is om wekelijks / maandelijks op het programma te zetten.

Relive ‘Morning Oct 6th’

Total distance: 49589 m
Max elevation: 61 m
Min elevation: 0 m
Total climbing: 606 m
Total descent: -589 m
Average speed: 1.61 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 09:22:40