Passendale – 4e Rondom kaasdorp

Wandelen in de Westhoek is voor mij altijd iets speciaals. Als ik dan het landschap die voorbij komt overschouw. Probeer ik mij voor te stellen wat er hier ruim 100 jaar geleden heeft afgespeeld. De Groote Oorlog is hier heel prominent aanwezig. Overal zie je nog de info borden langs de weg, speciaal gemaakt om wat 100 jaar geleden gebeurt is terug tot leven te brengen. Het is en blijft iets die nooit mag vergeten worden. Waar iedereen onder ons dient van doordrongen te worden om dit nooit maar nooit meer te moeten meemaken. Niet voor onze generatie, maar eveneens niet voor onze kinderen, kleinkinderen, achter kleinkinderen, achter achter …..

Een wandeling uitstippelen in de omgeving van Passendale, dan kan je onmogelijk het Tyne Cot Cemetery links laten liggen. Al die graven, al die jongens, altijd iemands zoon, vader of … Graven met een naam op, maar evengoed anonieme graven. De nekharen komen gewoon recht als je erdoor wandelt. Stil gewoon heel stil word ik ervan.

Het goede weer lokte veel volk. Waarschijnlijk ook veel wandelaars die anders de grens zouden zijn overgetrokken om in Godewaervelde te wandelen. Waaronder ik er zo één zou zijn. Ik heb echter geen seconde spijt van deze tocht in Passendale. Het was er heerlijk wandelen, doorheen rustige wegen, door de velden en parken. Zeker en vast een aanrader om volgend jaar nog eens te doen.

Total distance: 29436 m
Max elevation: 94 m
Min elevation: 16 m
Total climbing: 1734 m
Total descent: -1786 m
Average speed: 1.68 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 05:23:20
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING17-10-202110:36:0405:23:3726.925.011.5