Oupeye – Oupeye – Maastricht (NL) – Oupeye

Iedere geoefende wandelaar kan ik deze tocht van harte aanraden. Het was één brok natuur om in alle stilte te kunnen genieten. Laat ons wel wezen het is een zware tocht gezien het heuvelende, euh neen het bergachtige landschap die wordt voorgeschoteld. Doorheen stille paden ver weg van alles. Nu ja, toch wel een kleine nuance dit was zo de eerste 45 km. Jammer genoeg werd op de terugweg gekozen voor een stuk “crossbaan” langs de CBR site. Je benen werden zowaar van je lijf gereden door de wagens. Niet echt aangenaam op een moment dat je al heel veel kilometers in de benen hebt. Dit korte stuk was voor mij een echte afknapper.

Maar heel mooie stukken natuur mogen aanschouwen, ver gezichten, overblijfselen van de wereldoorlog, …

In Vroenhoven (Riemst) ook de World Peace Flame tegen gekomen. Een mens wordt er eens stil van als men dit ziet.

De eerste kennismaking met de stad Maastricht was er eentje om vingers en duimen van af te likken. Opvallend om plots in de winkelende massa terecht te komen in autovrije straten. Niets wees erop dat dit zou gebeuren. Geen verkeersinfarct rond het centrum, niets … plots was die massa er. Net zoals ze er gekomen was na de zaterdagmarkt een straat inslaan om terug in doodse stillen straten terecht te komen. Ik denk dat onze steden hier enkel maar kunnen van dromen.

Midden het centrum van Maastricht ook een werkende watermolen mogen aanschouwen. Indrukwekkend!!! En dat midden het centrum, als ik het goed heb bijgehouden, aangedreven door De Jeker. Deze waterloop neemt een prominente rol in in het landschap. even verderop nog een watermolen in actie gezien aangedreven door het stromende water van deze rivier.

Kortom een heel grote aanrader voor iedere geoefende wandelaar.

Foto’s kan je bekijken via de link naar Google Foto’s

Bekijk hier de wandeling via Relive.

Total distance: 57823 m
Max elevation: 176 m
Min elevation: 31 m
Total climbing: 1982 m
Total descent: -2010 m
Average speed: 1.67 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 10:55:50