Oudenaarde – Oudenaarde in Kerstsfeer

Het gebeurt niet zoveel dat ik ga stappen in de Vlaamse Ardennen. Vandaag was het dan eens zover.

Het vroor nog net bij de start van de wandeling. Gelukkig was de zon met een blauwe hemel van de partij. Hierdoor warmde het op en doordat er geen wind was, voelde het ook heerlijk aan.

De eerste paden die we voorgeschoteld kregen waren nog hard door de vriesnacht. Later op de tocht waren ze verandert in een natte glibberige brij. Neem je er gewoon bij als wandelaar.

We vertrokken richting de Langemeersen om na een 3 tal kilometers aan te komen op de eerste rustpost te Leupegem. Op dat moment was er even geen koffie te verkrijgen. Dan maar verder gestapt naar Etikhove. Door een prachtig stukje natuur, waar dagelijks duizenden mensen voorbij komen langs de befaamde N60 en waarschijnlijk zijn er velen hiervan die niet eens weten hoe mooi het hier is.

Na de post in Etikhove ging het richting de Ladeuze om via een omweg toch de beklimming aan te vatten aan de zijkant. Hier heb je een prachtig zicht op de vallei met zicht op de Koppenberg, Melden en heel ver zal het Zulzeke, Wortegem en Kluisbergen wel ergens aan de horizon te zien zijn. Bij echt helder weer zal het zicht nog intenser te aanschouwen zijn.

Zicht op het dal rond Oudenaarde

De terugweg verliep via Leupegem, het Liedstpark en de winkelstraat om via de Markt terug aan de startplaats te komen

Wat me vooral verbaasde waren de hoge parkeertarieven die in Oudenaarde gehanteerd worden. Door de grote opkomst was het niet meer mogelijk dicht bij de startplaats een parking te vinden. Even gaan piepen aan die achter het station, maar ook daar waren de tarieven te duur. Dan maar voor een leeg industriegebouw mijn wagen achter gelaten en zo wat extra kilometers gestapt.

Total distance: 19071 m
Max elevation: 18 m
Min elevation: -53 m
Total climbing: 431 m
Total descent: -423 m
Average speed: 1.62 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:51:40