Oud-Vossemeer (NL) – Winterwandeling

De “knaldrang” om te gaan wandelen was groot aan het worden. Dat gevoel van naar buiten te willen, om te gaan wandelen was zo groot dat het pijn begon te doen. De teleurstelling was groot dat de keuze maar heel beperkt was voor vandaag. Het was ofwel Nederland ofwel Wallonië. Ik koos voor de zekerheid, voor het vertrouwde om in Zeeland te gaan stappen. Die in Wallonië was een stuk verder en de onzekerheid van de omgeving was mij net iets te groot.

Wegens nog maar weinig gewandeld te hebben de afgelopen maanden, leek een plat parkoers mij ideaal om te doen. Op de website van wandel.nl was de wandeling voorzien van pijlen, wat mij een veilig gevoel gaf. Dat laatste was wel een grote ontgoocheling. Er hingen inderdaad vijf pijlen en een paardenkop. Gelukkig griste ik bij de inschrijving nog de befaamde wegbeschrijving mee.

Het gebrek aan pijlen werd ruimschoots goed gemaakt door het hoge aantal wandelaars en het lussen systeem. Waardoor er altijd wandelaars voor mij liepen. Dit is dan ook officieel de eerste wandeling met een wegbeschrijving waar ik niet verdwaald of verloren ben gelopen. Dat alleen al is een grote prestatie, vind ik toch van mezelf. Het logisch gemaakte parkoers met weinig straat-in, straat-uit principe heeft hier natuurlijk ook toe bijgedragen.

Het was een aangename wandeling, op dijken, fietspaden en rustige wegen. Soms kwam de gedachte naar boven “waar zitten al die inwoners toch?” Zo rustig is het om er te wandelen.

Gelukkig geen regen, wel een heel strakke wind. Dit deed me denken aan de Kennedymars “Waterpoortloop” van enkele jaren terug. In het landschap zag ik ver weg de windmolens draaien van aan de Krammer. Als ik mij goed heb georiënteerd natuurlijk.

De drie lussen kwamen telkens terug uit aan de start locatie. Ik ben er enkel binnen geweest na de eerste lus. Daarna niet meer, wegens iets te druk voor mij. In de plaats daarvan heb ik in de Spar een broodje en een flesje water gekocht.

Mooie tocht, waar je op de dijken een mooi zicht hebt op het landschap die zich aftekent.

Total distance: 25032 m
Max elevation: 26 m
Min elevation: 1 m
Total climbing: 535 m
Total descent: -520 m
Average speed: 1.56 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:51:59