Otegem – 19e Waterhoektocht

Het was geen goed idee van mij om te gaan wandelen vandaag. De weergoden zaten niet mee, regen viel soms met bakken naar beneden. Veel erger was het feit dat ik blijkbaar de verkeerde soort sokken had aangedaan. De sok schuurde na enkele kilometers aan mijn rechterhiel, net ook aan de plaats waar ik enkele weken geleden een blaar had opgelopen in Rijsbergen.

Ik was vol goede moed begonnen aan de lus van de 30 km. ondanks een goede regenjas, kreeg ik het gevoel toch nat te worden. Samen met mijn pijnlijke hiel heeft mij doen beslissen om na de eerste rustpost in Tiegem terug te keren naar de start via de 14 km. Wat vond ik het zonde om deze tocht vroeger te moeten stoppen dan ik eigenlijk wou.

Het parkoers verdient een dikke pluim, mooie vergezichten, stille paden, landelijke wegen en het Sint-Arnolduspark in Tiegem. Deze tocht is er eentje om in de gaten te houden voor volgend jaar. Als ik kan ben ik zeker terug van de partij, hopelijk zonder al die regen.

Total distance: 16442 m
Max elevation: 91 m
Min elevation: 12 m
Total climbing: 957 m
Total descent: -977 m
Average speed: 1.65 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:08:18
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING03-10-202109:36:5103:08:2915.304.922.9