OPROEP: Wees duidelijk !

Aan alle organisatoren van wandelingen in België en Nederland. Of het nu korte door de weekse tochten, Kennedymarsen of LDW afstanden zijn. Maakt allemaal niets uit.

Wees duidelijk en kom snel met nieuws of de tocht geannuleerd is / zal worden. Gezien de huidige globale Corona crisis die onze samenleving diep in het hart treft.

Het lijkt mij ook niet verstandig om nog vast te blijven houden aan tochten die deze zomer zullen / zouden plaats vinden. Duidelijke taal is kijken naar de dagelijkse nieuwsuitzendingen met beelden die ons bereiken uit ziekenhuizen. Aantallen van getroffen mensen, doden en van steden tot hele landen / continenten die zware maatregelen treffen om de verspreiding tegen te gaan.

Denken of hopen dat het virus plots zal verdwenen zijn als daar 1 juni/juli/augustus op de kalender staat …

Dan lijkt mij wandelen met enkele honderden tot in de duizenden dicht bijeen niet aan te raden. Denken of hopen dat het virus plots zal verdwenen zijn als daar 1 juni/juli/augustus op de kalender staat is hetzelfde als geloven dat Kerst en Pasen op dezelfde dag zullen vallen.

Een groot evenement kan de trigger worden van een nieuwe uitbraak in het land. Ik vraag me dan af wie hiervoor de verantwoordelijkheid op zich wil nemen. Om terug een gans land tot stilstand te laten komen.