Oostburg (NL) – Eenhoorntocht

Deze tocht verving een beetje de “Nacht van West-Vlaanderen” voor mij. Alhoewel het niet volledig hetzelfde is natuurlijk. Ik weet dat overdag wandelen anders is dan tijdens de nachtelijke uurtjes. Maar ik wou zeker nog een 42 km stappen een goede maand voor de Dodentocht. Daar de komende weken het veel moeilijker gaat worden om nog een gaatje te vinden om die afstand te stappen. Veertien dagen ervoor moet ik het ook niet meer doen, te dichtbij dan.

Ik kan toch zo genieten van de rust en de natuur die er heerst in Nederland. Zeker als het over West-Zeeuws-Vlaanderen gaat. Daar hoor je de stilte van de natuur, alle menselijke geluiden waren over een groot stuk van de wandeling gewoon niet aanwezig.

Pas op !!!

De open vlaktes met oneindig lijkende rijen bomen afgewisseld met struiken en afgewerkt met weilanden en akkers vol gewassen. Opgevrolijkt met een vogel die zijn mooiste lied probeert te berde brengen. Koeien die de koelte onder bomen opzochten of de voorbijkomende wandelaars vol interesse bekeek.

Waterlandkerkje

Op een eerdere wandeling in de streek al eens voorbij het dorpje “Waterlandkerkje” gekomen. Ik kan het niet verklaren, maar die naam deed mij toen met een warm gemoed glimlachen. Het is een mooie naam, vind ik persoonlijk. Wat was ik dan ook verheugd om twee keer door dit dorp met deze naam te mogen stappen.

Ok er was wel menselijke activiteit. Zoals de “Opendak Fun Race” (weet niet of het evenement effectief zo heette?). Yuppies die eerst in twee grote groepen het landschap kwamen verstoren. later individueel of met twee achter elkaar. Waarschijnlijk om het snelst de vragen proberen op te lossen. Te beoordelen aan hun ongepast hoge snelheden. Nu “ieder zijn meug” natuurlijk.

Kalender 30 juni

Heel veel Belgische nummerplaten en bussen. Het aangaan van een engagement met Wandelsport Vlaanderen blijkt toch wel te lonen. Opnieuw lanceer ik hierbij een oproep aan de wandelclubs die in de ruime grensstreek van Zeeland, Noord-brabant en Limburg actief zijn ook eens over de grens te kijken. Als wandelaars het niet weten, kunnen ze ook niet afkomen.

Deze tocht blonk uit in zijn goede organisatie en bepijling. Mooi en goed aangekondigd, na de bocht een bevestiging en op langere afstanden tussendoor ook nog een pijl. Heerlijk om zo ongestoord en in volle vertrouwen te kunnen stappen.

Total distance: 47388 m
Max elevation: -17 m
Min elevation: -55 m
Total climbing: 313 m
Total descent: -343 m
Average speed: 1.91 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 08:51:06