Ooltgensplaat – Waterpoortloop

Oef eindelijk kom ik ertoe om terug te kijken naar de mijn eerste Kennedymars van 2022. Het is ondertussen al 3 maanden geleden dat deze heeft plaats gevonden.

In tegenstelling van mijn eerste deelname waren de weersomstandigheden toch een pak gunstiger. Geen regen voorspeld die roet in het eten zou gooien. De wind die typisch aanwezig is aan de kust was wel van de partij. Maar niet op een storende manier.

Parkeerplaats vinden heb ik hier nog nooit als een probleem ervaren. Maar ik was wat aan de late kant en parkeerde veel te ver van de startplaats. Ver is natuurlijk een relatief begrip. Maar twee straten doorlopen om na ruim 80 km de wagen terug te vinden is wat te veel van het goede gevraagd. Op zo’n momenten is een mens kwaad op zichzelf. Het was ook aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Twee keer aangesproken geweest door een lokale politieker of vrijwilliger om op zijn partij te stemmen. Toch nog wat overtuigingskracht moeten gebruiken om duidelijk te maken dat ik als Belg niet ga stemmen ….

Credits foto’s: SDK, IV, DD

Bij aankomst bleek Stijn er ook te zijn. Voor de pandemie, samen de storm editie gelopen. Een leuk weerzien en een aangename kennismaking met zijn vriendin Iris. Uiteindelijke samen deze Kennedymars gelopen.

Ik stond vol verbazing terug te kijken naar de hoeveelheid windmolens er in het streek staan. Soms het gevoel dat die naast de kerktoren staat. Bij het dichterbij komen bleek die dan toch wel veel verder in het landschap opgesteld. Ook het zonnepanelenveld spreekt tot de verbeelding, net zoals we plots op een rij containers botsten, verscholen in het landschap. Het leken mij batterij units te zijn om hernieuwbare energie in op te slaan.

Credits foto: SDK

Op weg naar Willemstad was er eentje van klimmen over poorten. Na tientallen km in de benen, was dit telkens een huzarenstuk. Bij mij kwam daar dan nog een extra “angst” bij om terug krampen te krijgen in mijn rechterbeen. Gelukkig is dit niet voor gevallen dit jaar.

Een heel fijne organisatie waar alles perfect is georganiseerd. Een Kennedymars die niet mag ontbreken in de collectie. Het diploma werd ons opgestuurd per mail. Wegens de korte voorbereiding die er was na het loslaten van de Covid-19 beperkingen.

Total distance: 82569 m
Max elevation: 59 m
Min elevation: -16 m
Total climbing: 807 m
Total descent: -783 m
Average speed: 1.46 m/s
Average cadence:
Total time: 17:11:36