Nieuwe compressie kousen

Voor mij zijn deze zomerse temperaturen de echte start van het wandelseizoen. Het was dan ook tijd om na te denken om mijn compressiekousen te vernieuwen. Door het intapen van mijn voeten blijft er altijd nog wat kleefstof aan de kous hangen, die niet volledig verdwijnt bij het wassen. Waardoor deze sokken iets sneller verslijten dan bij het uitoefenen van gewone sporten.

Ik ben uiteindelijke huiswaarts gekeerd met exemplaren Herzog Medical.

Deze Active Compressiekousen omvat naast de kuit ook de volledige voet. Wat overeenkomt met mijn huidige exemplaren van CEP. Voor mij was het voordeel van deze Active Compressiekousen ook dat de pasvorm voor mijn voeten ideaal is. Deze kousen worden naast de omtrek van de kuiten ook gemaakt in de maat van je voeten. Hierdoor voorkom je dat de kous op alle onnodige plaatsen dubbele plooien geeft. Wat natuurlijk het gevaar van blaren en/of bijkomende irritaties met zich kan meebrengen.

Sinds ik ben begonnen met het dragen van compressie kousen is de last van zware benen tijdens het stappen volledig verdwenen. Waar ik wel op moet letten bij het aandoen is dat ik de kous niet te hoog optrek. Zodat er voldoende ruimte blijft onder de knie. Pijn aan de knie is het gevolg van te hoog optrekken. Heb wel reeds ondervonden dat deze pijn te verhelpen is om dan zo vlug mogelijk de kous een centimeter naar beneden te trekken. De pijn trekt dan wel terug weg. Gelukkig maar!

Het herstel van de benen achteraf geeft ook een opmerkelijk verschil. Ik sta er telkens weer van te kijken dat ik s’avonds of de dagen erna nooit meer het gevoel heb dat er een tientonner over mijn benen is gereden. Ik moet wel meegeven dat ik de kousen pas afdoe bij thuiskomst.

Compressiekousen aantrekken.