Nieuwdorp (NL) – 7de Mallardmars

Vandaag was het ideaal wandelweer, veel wind, niet te koud en geen spatje regen. Wat wil een mens nog meer?

De aankomst met de wagen was gewoonweg perfect. Al vanaf de straat werd je door seingevers doorverwezen naar een geïmproviseerde parking wat verderop. Dit kan enkel maar in Nederland, super en veilige ontvangst.

De tocht ging van start aan het Bevrijdingsmuseum van Zeeland. Met buiten een opgezette militaire tent. Het was nog donker, de eerste verwijsborden werden met een klein lichtje verlicht op de aandacht te trekken. Eerst nog wat stank verwerken van een plaatselijk bedrijf, om dan de natuur in te trekken. Tot aan de eerst controlepost was je je altijd sterk bewust van de haven die in het ochtendgloren toch wel prominent aanwezig was. Met zijn bedrijven omringd door een schare windmolens, die naarstig hun werk deden op het ritme van de wind.

Bij de eerste controlepost was men aan het monument alles in gereedheid aan het brengen voor een herdenking. Ik kon jammer genoeg niet blijven, de drang om te stappen was groter en het zou waarschijnlijk nog enkele uurtjes duren voordat deze begon.

Na een korte doortocht door Arnemuiden, was het weer volop tijd voor de natuur. Wisselend tussen open poldervlaktes tot bosrijke gebieden. Met plots sluizen en het Veerse Meer die van de partij was. Nu en dan kon je door de bomen (bos) even een glimp opvangen van deze omvangrijke waterpartij. Waar men blijkbaar nu een nieuwe verkaveling is gestart op het water, met watervilla’s. Tja, Nederland en water is één geheel. Zag er wel indrukwekkend uit.

Om dan verder via rechte stukken wegen, paden in Lewedorp uit te komen. Om in het plaatselijke café nog een koffie met appelflap te nuttigen om de inwendige mens wat aan te sterken.

Het was een ideale tocht om het mentaal trainen van lange afstanden tussen de controle posten. Met posten die respectievelijk 14 en 10 kilometers van elkaar lagen.

Foto’s kan je bekijken via de link naar Google Foto’s

Bekijk hier de wandeling via Relive.

Total distance: 36822 m
Max elevation: 34 m
Min elevation: -23 m
Total climbing: 1133 m
Total descent: -1142 m
Average speed: 1.70 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:28:24