Nieuw speelgoed

Wegens batterij problemen met mijn huidig gps toestel om mijn wandelingen bij te houden, bestond de noodzaak om definitief vaarwel te gaan zeggen en mij in de kosten te werken.

Zes jaar heeft mijn Garmin Forerunner 305 mij vergezeld bij mijn duizenden kilometers stappen. Alle wandelingen werden mooi bijgehouden zodat ik deze later terug kon bekijken op een kaart. Afstand, gemiddelde snelheid, hoogte en nog zoveel meer kon ik achteraf uitlezen via Garmin Connect. De voorbije maanden bleek de batterij steeds korter en korter te gaan werken. Zodat wandelingen maar gedeeltelijk werden bij gehouden. Dit is natuurlijk niet echt leuk.

Vandaag mij een nieuw toestel aangeschaft om me gaan vergezellen tijdens mijn wandeltochten. De belangrijkste voorwaarde was de opnameduur moet toch wel minstens een tocht van 50 kilometer zonder problemen kunnen doorstaan. Indien mogelijk ook een tocht van 80 en meer. Maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen of dit ook tot de mogelijkheden behoort.

Het is uiteindelijke en Garmin Etrex 25 Touch geworden. Met batterijen die indien nodig kunnen vervangen worden tijdens de tocht. De komende wandeltochten zal het op alle vlakken experimenteren  worden. Mijn bevindingen en mijn domme stoten zal ik telkens hier op mijn blog melden. Het geeft nu een geruststellend gevoel te weten dat ik terug naar hartelust alles ga kunnen bijhouden