Menen – Kazemattentocht

Een heerlijk dagje om te gaan wandelen. Een zon die van de partij was, waar ook de warmte reeds kon aangevoeld worden. Met als gevolg hier iemand die veel te warm ingeduffeld was.

De wandeling was een typische stadwandeling, de eerste lus gaf nog een stukje natuur prijs. De lange lus liep door de stad zelf. Met op twee plaatsen liepen we langs de grens met Frankrijk. De eerste keer op een drukke rotonde. Straat over steken en je was in Halewijn (FR) en een ander keer lag het buitenland net over het water.

Ik vroeg me wel af wat “kazemat” eigenlijk betekende. Een opzoeking via Google leerde mij dat het gaat om afgedekte schietgaten in de vesting.

Midden in de stad lag er nog een oude vestiging met Kazematten. Deze dateerde vanuit de periode 1815 – 1830 toen Menen aan de zuidgrens van het Koninkrijk der Nederlanden lag.

De stad staat ook aan de vooravond van een totale metamorfose. Dit door de verschillende werven die onderdeel zijn van het Seine – Schelde Vlaanderen van de Vlaamse Waterwegen.

Total distance: 18502 m
Max elevation: 42 m
Min elevation: 14 m
Total climbing: 130 m
Total descent: -107 m
Average speed: 1.62 m/s
Average cadence:
Total time: 03:31:03