Lichtervelde – Turfhauwetocht

Het was een prachtige dag om te wandelen. Niet te warm, met een verfrissend windje en witte schapenwolken aan de hemel. Hoewel deze naarmate de dag vorderde werd vervangen door een dicht wolkendek.

De wandeling was ingedeeld in drie lussen. De eerste lus, was ook de kortste, van vijf kilometer ging over de landelijke wegen in de buurt.

De tweede lus was de mooiste van de drie. Deze ging naar het Provinciaal Domein Groenhove. Voor wie de Nacht van West-Vlaanderen wandelt zal dit misschien een belletje doen rinkelen. Deze keer werd een groot stuk van het domein doorwandelt. De rustpost was in het Diocesaan Centrum van het kloostercomplex. Het was er heel rustig vertoeven. Een ideaal moment om de boterhammen boven te halen.
Na de rust ging deze lus verder terug naar de startplaats.

De laatste lus ging richting het centrum van Lichtervelde en kwam voorbij het station. De organisatie had duidelijk aandacht voor de wandelaars die met de trein zouden komen. Die konden vanaf hier direct het tweede deel van de derde lus aanvatten naar de startplaats. Een creatieve oplossing om ook de de trein in de wandeling te betrekken. Deze lus bevatte geen bijkomende rustpost.

De maïs staat op dit moment hoog, wat een beetje het pré-dodentocht gevoel gaf.

Een heel leuke tocht die door de gemeenten Lichtervelde en Torhout liep. Binnen een landelijk kader van het Brugse Ommeland.

Total distance: 22502 m
Max elevation: 8 m
Min elevation: -15 m
Total climbing: 205 m
Total descent: -190 m
Average speed: 1.70 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:01:07