Lichtervelde – Oliebollentocht

De eerste wandeling van het nieuwe jaar, maar ook de eerste sinds maanden. Wat ben ik blij dat mij dit gelukt is. Terug onder de mensen te komen. Ik heb mij de voorbije maanden niet opgesloten hoor! Ik bedoel gewoon terug wandelen en gelijkgezinde mensen die ook wandelen rondom mij heen.

Zwaar bewolkt weer met geen wind en temperaturen die voor mij goed aanvoelden. Eigenlijk wel goede omstandigheden om te wandelen. Gezond was wel iets anders, de geur van verbrand hout bleef hier en daar wel hangen. Niet erg vond ik, ik was terug eens buiten.

Ik zag de voorbije weken mails binnen komen van Sittard, Someren en mijn hart was aan het bloeden. Tevens komt de Waterpoortloop er ook nog aan. Ik moet hierbij realistisch zijn om eerst terug wandelritme in de benen te krijgen. Spieren die terug opgebouwd moeten worden en mijn koppeke die terug vrij moet kunnen ademen.

Die eerste mails hebben me ertoe aangezet om een eerste knop om te draaien en de wandelschoenen terug boven te halen. Het deed deugd, terug buiten te zijn en in de natuur rond te stappen. Maar dan geconfronteerd worden dat mijn inschrijving bij de wandelclub nog niet in orde is. Met veel liefde de volle pot betaald bij de start.

Er was in Lichtervelde veel volk op de been. Midden de voormiddag al ruim boven de 1000 inschrijvingen. Na het stadcentrum van Lichtervelde en een deel van Torhout was het overwegend stappen in een rustige omgeving. met zelfs enkele korte stukjes onverharde natuur. De soep en de pistolet in de Ijsboerderij heeft gesmaakt. Buiten op de zitbanken, genietend van een tafereel van een koppel met een grote hond. Heerlijk om te zien hoe de hond in het gezelschap gewoon paste. De oliebollen heb ik ondanks mijn goesting toch maar overgeslagen. De rij wachtenden was mij veel te lang.

Total distance: 17888 m
Max elevation: 18 m
Min elevation: -7 m
Total climbing: 93 m
Total descent: -103 m
Average speed: 1.47 m/s
Average cadence:
Total time: 03:50:08