Lendelede – 1e Nazomertocht

Het overkomt mij zelden dat ik deelgenoot ben van een eerste editie. Vandaag viel dit zeldzaam unicum mij nog eens te beurt. De eerste Nazomertocht van de Baekelandtstappers uit Lendelede.

Een zogenaamde eerste editie bleek in het verleden een éénmalige gebeurtenis te zijn. Zoals de Wandelmarathon van Zeeuws-Vlaanderen of de Kennedymars “80 voor 1 Althena“. Beiden waren van die langere afstanden als ik het nog goed in mijn hoofd heb respectievelijk 42 en 80 kilometers.

Vandaag was ik van plan om de grote afstand van 29 km te stappen. Bestaande uit een grote lus van 23 km en een kleine lus van 6 km. De grote lus bleek minder kilometers te bevatten. Het waren echter de benen die op het einde niet meer zo goed mee wilden. Die dachten waarschijnlijk ruim 100 km stappen in minder dan een week is voor ons meer dan voldoende. De vermoeidheid van de Kennedymars Rijsbergen van afgelopen weekend waren duidelijk nog onvoldoende verteerd.

Ik heb wel genoten van de tocht. Die liep al bij al liep over rustige wegen. Stille wegen tussen de velden, rustige binnen wegen. In het centrum van Heule was het wel druk met een aantal plaatsen waar de auto’s voorbij zoefden. Veel kleine prachtige stukjes natuur ontdekt waarvan vermoedelijk de meeste mensen het bestaan niet van af weten.

Covid-19 blijft hier toch nog heel nadrukkelijk aanwezig bij de organisatie. De inschrijvingen vonden buiten plaats, de rustposten waren extreem rustig. Of zelfs beperkt tot enkele tafels en stoelen waar een flesje water werd aangeboden.

Total distance: 23135 m
Max elevation: 44 m
Min elevation: 5 m
Total climbing: 1572 m
Total descent: -1559 m
Average speed: 1.56 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:32:43
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING16-09-202109:43:3004:32:5021.194.77.6