Leeghwater alternatief voor Dodentocht 2019 ?

De 50ste Dodentocht was in amper enkele uurtjes volledig uitverkocht. De 13000 tickets vlogen de deur uit als zoete broodjes. Het is nog altijd mogelijk om je te registreren om alsnog een ticket te scoren.

De week voor de Dodentocht op 2 en 3 augustus organiseert men in Zuidschermer de “100 van Leeghwater”. Gelegen in het land van Leeghwater. Dit gebied ligt voorbij Amsterdam en net onder Alkmaar, in de provincie Noord-Holland.

Maar ook hier zijn de startplaatsen beperkt in aantal. Op moment van schrijven waren er nog 45 beschikbaar.

Voor Vlamingen die nieuwe horizonten willen opzoeken of voor onze Nederlandse vrienden kan dit misschien wel een volwaardig alternatief zijn voor de Dodentocht van 2019.

100 van Leeghwater is een wandeltocht van 100 kilometer. Deze wordt jaarlijks gelopen op de eerste vrijdag en zaterdag van augustus,  2-3 augustus 2019. Start en finish van deze tocht zijn in Zuidschermer, in het hart van het Land van Leeghwater. Het gevarieerde parcours voert u onder andere langs de dijken en wegen van De Schermer en De Beemster, en door de kernen van bijvoorbeeld Schermerhorn, Middenbeemster en De Rijp. Tevens loopt de wandelaar door Alkmaar kaasstad en over het beroemde Waagplein. Een prachtig authentiek en monumentaal Noord-Hollands gebied!