Kanegem – Tielt zomert

Het echte zomergevoel was deze morgen niet van de partij. Mot regen afgewisseld met wat korte buien. Overgoten met een wolkenhemel in schakeringen van grijs. Gelukkig was een regenjas voldoende om mezelf droog te houden.

Wandelen in deze landelijke omgeving is een heerlijke ervaring. Weg van alle drukte samen één worden met de natuur rondom je heen. Het landschap was licht heuvelend met dorpen die telkens op de top van een heuvel gesitueerd lagen. Tussenin weiden en akkers die in volle glorie stonden te pronken met vlas, prei, groenten, ….

Na de eerste rustpost stapten we eerst rondom het kasteel van Poeke gelegen in Poeke, deelgemeente van Aalter. Daarna ging het verder doorheen het bos bij het kasteel. Aangelegd met enkele mooie accenten uit de natuur zelf. Omgewaaide bomen zijn omgevormd tot zitbanken, … men heeft er echt wel zijn werk van gemaakt.

Kanegem is het dorp van de wielerlegende Briek Schotte. Aan de kerk staat er een ingetogen maar oh zo mooi monument voor deze man. Op 7 september 2019 is het 100 jaar dat Briek geboren werd.

Terug in Kanegem aangekomen was het even zoeken naar mijn wagen. Deze stond op nog geen 500 meter van de startplaats in een zijstraat geparkeerd. Soms heb je zo van die plaatsen waar je geen herkenningspunten kan vast leggen en alles op elkaar gelijkt. Zal wel een zwak moment van mezelf geweest zijn.

Mooie tocht en goed georganiseerd door de lokale wandelclub. Proficiat aan alle vrijwilligers die allemaal stonden te pronken met hun nieuwe “medewerkers t-shirt” van de wandelclub.

Total distance: 23881 m
Max elevation: 29 m
Min elevation: -6 m
Total climbing: 131 m
Total descent: -151 m
Average speed: 2.07 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:27:07