Joek Someren presenteert nieuwe parkoers

De organisatie Joek van de Kennedymars Someren heeft via hun Facebook pagina de nieuwe parkoers vrijgegeven voor de Kennedymars en het rondje Someren. Respectievelijk tochten van 80 en 40 km.

Dit jaar was voor mij de eerste kennismaking met deze tocht. Het is een tocht die in staat is om zowel de natuur, rust en ambiance samen te brengen in één tocht. De ambiance bleef duren tot in de ochtend, van ver kon je al horen en wist je “ja, t’is weer van datte”, er wordt daar gefeest. Heel opvallend was ook hoe de omgeving met volle teugen mee genoot van wat er in de straten gebeurde. Met muziek, korfvuren, … kortom het ganse plaatje klopt perfect in Someren.

Deze positieve ervaring heeft me ertoe gebracht om later op het jaar deel te nemen aan de Kennedymars van Waalwijk, de 80 van de Langstraat. Ook hier was de sfeer vergelijkbaar met die van Someren. Kortom twee tochten die ik iedereen kan aanraden als eerste kennismaking met de Kennedymarsen in Nederland. Voor wie de Dodentocht van Bornem op dit moment nog net ietsjes te ver is of voor wie een positieve ervaring wil opdoen met lange afstanden om later van Bornem te kunnen proeven, dan raad ik deze twee tochten met hart en ziel aan.