Izegem – 6e Pekkerstocht

Het hoeven niet altijd grote tochten te zijn. Als wandelaar ben ik ook tevreden om tussendoor eens klein van slag te gaan.

Deze Pekkerstocht had verassend veel in petto. Via de Bosmolens kwamen we rond en doorheen het Wallemote en het Wolvenhof . Een mooi stukje natuur gelegen tussen de Bosmolens, de Mol en de autosnelweg naar Brugge. De twee kastelen met geschiedenis in hun grondvesten hadden elk een aparte indruk. De één al meer de tand des tijds getrotseerd dan de andere. Het park rondom was heel mooi en gezinsvriendelijk aangelegd.

Een tweede verassing was een bezoek aan de kapel gelegen naast “Den Avé” in de volksmond, maar officieel gekend als Lyceum de Pelichy behorende tot de Prizma scholengroep. Genaamd naar de baron die deze school in de vorige eeuw ondersteund heeft.
Uitzonderlijke vormgeving die tot in de puntjes werden uitgevoerd door grootmeesters uit de vorige eeuw. Een brok verborgen geschiedenis van de stad Izegem.

Het waar had vandaag andere prioriteiten dan vorige week in Sittard. Er was veel wind en twee keer een korte en hevige regenbui over mij heen gekregen. Eénmaal de zon erdoor kwam was het aangenaam wandelweer.

Total distance: 20009 m
Max elevation: 28 m
Min elevation: 6 m
Total climbing: 379 m
Total descent: -384 m
Average speed: 1.69 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:43:53