Ingelmunster – Aviflorawandeltocht

Een nieuwe maand, een nieuwe Aviflorawandeltocht op het programma.

Kasteel Blauwhuis

Deze keer ging het via Emelgem naar Izegem. Met een eerste keer rusten in “café ’t Stil Ende”. Waardoor we nu over de drukke brug in Izegem moesten om terug in Emelgem terecht te komen. Deze keer werd het Merelbos aangedaan om dan via het Kanaal Roeselare – Leie terug naar “café ’t Stil Ende” te gaan.

Na de tweede rust deden we een lus in Izegem rond het openbaar zwembad om dan terug te keren naar het Kasteel Het Blauwhuis waar we konden rusten in de tijdelijke “Zomerbar”.

Daarna ging het terug richting Ingelmunster eerst via de Zuidkaai om na een oversteek van de Emelgembrug het trage verder te nemen tot aan de nieuwe brug. Waar we de trappen op moesten om een kort stukje verder te gaan via het jaagpad. Daarna de Lysbrug terug oversteken richting de startzaal.

Ondanks het stadse karakter van deze wandeling, werden duidelijk de rustige hoeken opgezocht. Door zoveel als mogelijk rustige straten op te zoeken afgewisseld met de natuur gebieden die de stad rijk is. Hierdoor was dit een aangename wandeling om te doen.

Total distance: 20014 m
Max elevation: 9 m
Min elevation: -12 m
Total climbing: 187 m
Total descent: -170 m
Average speed: 1.74 m/s
Average cadence:
Total time: 04:50:43