Ingelmunster – Aviflorawandeltocht

Zoals altijd zijn de wandelingen van de Aviflorastappers uit Ingelmunster perfect uitgepijld. Op bepaalde momenten was er zelfs een overdaad aan pijltjes. Ik heb het liever op deze manier dan dat je er tekort komt en in de struiken of achter bomen moet gaan zoeken.

Ingelmunster: Nieuwe brug in het kader van de uitbreidingswerken Schelde – Seine

Eerst via het centrum van Ingelmunster naar wat buitengebied om zo Emelgem binnen te stappen waar de eerste rustpost zich bevond. Hier moesten de 18km stappers rechts afslaan langs het kanaal om via het Merelbos terug te komen.

Hierna werd de brug genomen om terug richting Ingelmunster te stappen. Net voor de volgende rustpost konden we de vorderingen aan de nieuwe brug bewonderen. Telkens kijk ik verbaasd naar de werken om vast te stellen dat deze wel echt “gigantisch” zal zijn. Ook wel benieuwd wat men met de ruimte gaat aanvangen onder de brug nabij de markt.

Van hieruit keerden we terug over de tijdelijke voetgangersbrug om nog een lus rond Ingelmunster te maken.

Deze keer dienden er ook extra veel trappen genomen te worden. Er wordt maximaal gebruik gemaakt van de stukken natuur die aanwezig zijn.

Voor wie het zich zou afvragen, ik ben inderdaad niet van start gegaan aan de startplaats. Maar heb er wel mooi en correct mijn inschrijvingsgeld betaald.

Total distance: 17842 m
Max elevation: -5 m
Min elevation: -26 m
Total climbing: 405 m
Total descent: -392 m
Average speed: 1.68 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:19:53