Ijzendijke (NL) – 10e Herfstwandeltocht

Hoe oorverdovend kan stilte zijn? Dat kan je ervaren in de omgeving van IJzendijke. Een pracht van een wandeling met stukken die gewoon stil zijn, sorry verkeerd uitgedrukt. Stukken waar je één kan worden met de natuur. Heerlijk wandelen dus.

Eerst ging het richting Waterlandkerkje. Het is niet de eerste keer dan een wandeling in Zeeuws-Vlaanderen dat dorpje aandoet. Voor mij is het nog altijd een naam om verliefd op te worden. Telkens opnieuw tovert de naam een glimlacht op mijn gezicht. De tussenstop in het plaatselijk café/eetgelegenheid vond ik minder geslaagd. Een koffie uit een wegwerpbeker die te heet was om uit te drinken. De keuze was ofwel een halfuur rustpauze nemen, ik heb gekozen om de volle beker in de openbare vuilnisbak in de straat rechtover te deponeren. Zonde van mijn geld, maar nog meer zonde van de verspilling. Misschien de volgende keer gewoon koffie uit een tas schenken zoals aan alle “normale” klanten?

De eerste helft van de tocht verliep niet droog. Miezerige regen die even overging is wat meer regen zorgde voor een domper op mijn humeur. Gelukkig bleef het bij miezer. Voldoende om een nat gevoel te hebben. Maar onvoldoende om doorregend te worden.

De volgende rustpost werd twee keer aangedaan. Snel enkele broodjes binnen gespeeld met een beker (drinkbare/niet-te-warme) koffie. Het deed deugd om daarna vol goede moed de tocht verder te zetten. het leek op te klaren en het mistig landschap werd wat zichtbaarder.

Naar het einde toe begon het echt wel te regenen. Maar de startplaats kwam terug in zicht. Dus dat kon mij niet meer deren.

Het was een zalige tocht in een heel rustige omgeving. Met een parkoers die perfect was uitgepijld. Met vriendelijke vrijwilligers. Dit is een echte aanrader om te wandelen.

Total distance: 27240 m
Max elevation: 64 m
Min elevation: 46 m
Total climbing: 244 m
Total descent: -258 m
Average speed: 1.72 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 04:56:12