Heuvelland – Kemmelbergtocht

Deze tocht bleek een pittiger exemplaar te worden dan ik voordien had durven inschatten. Met de langste afstand gingen we eerst naar Nieuwkerke gevolgd door Dranouter en als afsluiter stond de Kemmelberg op het programma. De voormiddag kregen we een mix van frisse wind met wat regendruppels, pas na de middag kon de zon doorbreken en werd het gevoelig warmer.  Het telkens opnieuw klimmen en dalen was al iets om je benen op stuk te lopen. Wat er nog extra bijkwam was de modder. Waardoor je zomaar weggleed of met je voeten diep in natte modder plassen terecht kwam. Nog maar zo weinig wandelingen gedaan die zo erg waren. Die modder maakte de wandeling eigenlijk dubbel zo zwaar.

Als apotheose kwam de Kemmelberg als zwaarste gedeelte van de wandeling aan bod. Tegen dan was ik al piepedood. Het was ook niet echt slim van mij om bij de laatste rustpost gewoon door te lopen. Die zat stappende vol omdat alle afstanden er moesten rusten. Veel volk op een hoop in een te kleine rustpost (allé dat leek toch zo van buiten en van ver). Redenerend dat ik 10 à 12 kilometers wel als één stuk kon stappen. Gezien de parkoerzwaarte de dan werd voor geschoteld had ik toch beter mijn tijd genomen om op mijn gemak een collaatje te nuttigen. Het heeft me serieus gespeten, met nu en dan een (luide vloek) als ik opnieuw vast zag in de stekelige struiken met de hoop om de modder op het randje van het pad te ontwijken.

Dat ik nog niet ingelopen ben na de winter zal ook wel een rol gespeeld hebben in mijn aanvoelen dat dit een heel zware tocht was voor mij.

Eigenlijk is het ook wel een super mooie tocht. De ganse tijd rustig luisteren naar de geluiden die de natuur voorbrengt. Van de wind tot het prille geluid van de vogels die proberen de Lente aan te kondigen of te forceren. Mooie vergezichten met de natuur in al zijn glorie in de hoofdrol. Mocht het open weer geweest zijn kon je zelfs tot ver in Frankrijk kijken. Op een bepaalde plaats zag je zelfs Rijsel liggen. Vandaag dus niet of met heel veel verbeelding.

Voor herhaling vatbaar, maar dan liefst op een droger parkoers. Vandaag heeft moeder natuur er ander over beslist.

Relive ‘Morning Apr 2nd’

Foto’s kan je hier bekijken.

Total distance: 34482 m
Max elevation: 164 m
Min elevation: 20 m
Total climbing: 1074 m
Total descent: -1081 m
Average speed: 1.61 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:53:43