Hemels wandelweekend in het verschiet

De wandelhoogdagen zijn terug in het land, euh en ver daarbuiten. Met het zonnige en warme Hemelvaart-weekend staan er terug enkele pareltjes op de agenda.

Zo is er in het plaatsje Berthen – Noord-Frankrijk terug Tussen de Vlaamse Bergen. Enkele jaren terug in een zotte bui aan meegedaan en sindsdien regelmatig terug gekeerd om te wandelen. Er
hangt een speciale sfeer, iedere rustpost ruik je al van ver aankomen. Vlees aan het spit lijkt daar de normaalste zaak van de wereld te zijn. Van vlak tot heuse heuvels of bergen die moeten bedwongen worden. Het leuke is dat de streek (nog niet) toeristisch platgereden is.

En op zaterdag is er dan Rondom Wakken. Deze was enkele jaren terug ook een ware ontdekking voor mezelf. Heel veel groen en rustige wegen die bewandelt worden. Gewoon lekker genieten.

Diezelfde zaterdag wordt er in Geel de Zotte 50 van Gheel gestapt. Dit blijkt ook een populaire lange afstand tocht te zijn. Hier wegens omstandigheden nog nooit aan deelgenomen en ook dit jaar zal ik er niet aanwezig kunnen zijn.

Zo is er in Kluisbergen ook de meerdaagse wandeltocht “Omloop van Kluisbergen“. Het zal de laatste keer zijn dat de gigantische koeltoren van de elektriciteitscentrale van Ruien de skyline van de omgeving zal (ont)sieren. Deze wordt het weekend na de Omloop opgeblazen. Behoort tot de “Klavertje Vier” samen met Blankeberge, Torhout en Ieper. Een stevige kuitenbijter doorheen het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Een echte aanrader voor wie het ziet zitten om twee keer 50 km te stappen doorheen de kern waar men enkele maanden terug de Ronde van Vlaanderen reed.
Via de Wandelkalender zal iedere wandelaar zeker wel iets vinden in de omgeving en naar eigen goesting.