Groede (NL) – Moaneblusserstocht

Wat ben ik verliefd geworden op Zeeland en het wandelen daar door het vlakke land. Deze keer vertrok de tocht in Groede, op een boerderij gelegen langs de drukken Rijksweg. Gelukkig bestaat de gps die de route ernaar toe perfect weergaf. Parkeren was niet zo goed aangegeven, maar al vlug kwam er iemand van de organisatie aan gelopen om te melden dat ik moest door rijden tot achter de schuur. Ik vermoed dat ik niet de enige zal geweest zijn. Het was er ver zoeken achter een Nederlandse nummerplaat. Het hoge aantal fietsen kan wel impliceren dat de Zeeuwen met de fiets gekomen zijn, een milieubewust volkje.

De eerste lus van om en bij de 7 km lag nabij de drukke verkeersaders die door het gebied stroomden. Ik hoopte dat het bij de rest van de tocht iets rustiger zou worden. Dat werd het uiteindelijk zeker en vast. Ver weg doorheen stille paden tussen de velden heen. Langs waterwegen en fietspaden. Ik noem het fiets autostrades, omdat die er zo perfect bij liggen en deze voldoende breed zijn. Weg van alle gevaren van auto’s die kunnen langs zoeven.

Aan de horizon de Scaldis appartementen kunnen aanschouwen tussen het struikgewas. Enkele kilometers verder en we konden de Westerschelde / de zee aanschouwen. Maar er werd in het buitengebied “Nummer een” weg gedraaid terug landinwaarts.

De rustposten waren horeca gelegenheden onderweg. Verzorgd en aangenaam om te zitten en iets te nuttigen. Het deed telkens meer dan deugd. Het was in de namiddag broeierig heet om te wandelen. Ondanks dat de zee / Westerschelde niet zo ver weg was.

Door de warmte heb ik een tweetal kilometers niet gestapt. Bij de terugkeer naar de startplaats ging de route even terug en door de warmte en vermoeidheid heb ik dat kleine stukje laten vallen.

Kortom een heerlijke tocht om te doen, een ware aanrader.

Total distance: 36445 m
Max elevation: 18 m
Min elevation: -5 m
Total climbing: 1365 m
Total descent: -1370 m
Average speed: 1.65 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:31:02
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING05-09-202110:40:0206:31:2234.545.37.3