Godewaersvelde (F) – Sint-Hubertustocht

Wat een genot om met temperaturen boven de 20 te wandelen in “Pays de Flandre“. De geur van vlees komt de wandelaars aan de inschrijvingen reeds tegemoet. Het helpt mee om de zomer toch wel eventjes terug dichter bij ons te brengen.

De eerste lus was er eentje om op te warmen, als je net zoals ik gekozen had voor de langste afstand van de dag. Even afdwalen weg van de bergen om te gaan flirten met de Belgische grens. Om daarna terug te keren naar de startplaats. Waar er ondertussen bussen met wandelaars waren gelost. Met de ganse troep op naar de eerste beklimming van de Catsberg met zijn Abdij. Het is vandaag ook de traditionele paardenwijding. Naast de wandelaars lokt dit ook veel toeristen op de berg met zijn typische zendmast die als baken kilometers ver in het landschap is te zien. Met de straal blauwe hemel die ons vandaag te beurt viel kon deze zendmast zijn statigheid ten volle tentoonspreiden.

Door de drukte op de rustpost koos ik ervoor om direct door te gaan met de eerste lus die ons pijlsnel terug naar beneden bracht om wat heuvelend door het landschap te stappen terug te brengen naar de Catsberg. Die stijle beklimming voel je wel in de benen, zeker na de tweede keer. Wetende dat er nog een derde keer zou volgen. Direct van start gegaan met de volgende lus die een ander deel van de omgeving liet zien. Na de derde keer omhoog te stappen, was de drukte aan de bar weg en kon je snel iets te drinken bestellen. Nu ja “snel”, dan moet je wel rekening houden met wat “snel” betekent voor onze zuiderburen. Je wordt nog sneller begraven dan dat je hier besteld werd. Geduld moest en zou ik hebben … het was van moeten, ik zat door mijn drankvoorraad heen en had dringend nood aan enkele glazen water om de eerste dorst te lessen. het rusten heeft me ook wel deugd gedaan.

Klaar om op stap te gaan richting startplaats. Op de berg nog genoten van de hoornspelers (deed me denken aan een miniversie van de Alpenhoorn) die een schitterend samenspel speelden. Ontroerend mooi. Ook nog even stil gestaan om te kijken naar herdershonden die een troep ganzen bij elkaar hielden. Indrukwekkend om te zien.

De terugweg was terug druk, alle afstanden van groot naar klein volgend dezelfde weg terug naar de startplaats.

Wandelen in het Noord-Frankrijk is altijd puur genieten, maar wel pittig. Mooi landschap, fysieke uitdagingen met de beklimming van de bergen, vriendelijke mensen, rustige wegen, ….

Voor alle duidelijkheid, ik heb tonnen respect voor de vrijwilligers die er vandaag voor gezorgd hebben dat het voor de wandelaar een aangename beleving was.

Foto’s kan je bekijken via de link naar Google Foto’s

Bekijk hier de wandeling via Relive.

Total distance: 34611 m
Max elevation: 195 m
Min elevation: 17 m
Total climbing: 1431 m
Total descent: -1462 m
Average speed: 1.64 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 06:38:34