Geluwe – 35e Gaperstocht

De eerste echt georganiseerde wandeling in dit nieuwe jaar voor mij. Het deed deugd om weer eens mooi de pijlen te kunnen volgen. Volk zowel voor mij als achter mij. Een grote glimlacht op mijn gezicht. Dit was genieten met volle teugen vanaf de eerste seconde.

Ik zal eerlijk zijn, het inschrijvingsgeld heb ik verzaakt vandaag. Ik zag het niet zitten om in de inkom te staan wachten in een rij van meer dan 20 mede wandelaars voor mij. Dat ging ook zo tergend traag vooruit. Terwijl er mensen binnen en buiten gingen. Dit kon echt wel beter, dit na twee jaar leven met Covid-19. Ik dacht spontaan, zet de inschrijvingstafel buiten op de ruime parking. Het zal wel mijn overgevoeligheid zijn die hier nogal sterk heeft opgespeeld. De volgende keer als ik een wandeling bij jullie kom doen, dan betaal ik spontaan dubbel. Want deze hebben jullie nog te goed.

Oei, parkeerplaats zoeken was een uitdaging. Alle straten rond de startzaal stonden propvol met wagens. Dan ongeveer een kilometer verder een rustig plaatsje gevonden. Is ook te zien aan GPX bestand.

Ondanks het grijze weer, vond ik het zalig om te wandelen. Over rustige wegen, met nu en dan een steenweg of snelweg om over te steken. Om verder de rustige wegen op te zoeken. Leuke vergezichten, die met een blauwe lucht nog meer tot hun recht zouden komen. Verzorgde rustposten onderweg. Enkel in de eerste werd de stempel gevraagd om te tonen. Bij de tweede was het lang wachten om bediend te worden, dan maar vroegtijdig vertrokken. Ook hier had ik geen zin om te lang binnen te blijven.

Het parkoers was perfect voorzien van pijlen. Wat moet een mens nog meer willen of hebben?

Total distance: 20021 m
Max elevation: 49 m
Min elevation: 21 m
Total climbing: 224 m
Total descent: -221 m
Average speed: 1.63 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:41:24

Noot: het was niet de bedoeling om de foto’s in de Relive video te stoppen. Ze kunnen er enkel uitgehaald worden met de betalende versie.