Geen Dodentocht 2021

Update juni 2021: De Dodentocht organisatie heeft twee alternatieven naar voor geschoven om de zomer door te komen. 100 KM Dodentocht Light en de Summer Challenge . zo is er toch een beetje Dodentocht sfeer deze zomer.

De organisatie van de Dodentocht heeft vandaag laten weten dat er dit jaar geen traditionele Dodentocht zal plaats vinden. Men is nog aan het kijken wat men in de plaats kan gaan aanbieden aan de vele wandelaars.

Binnen de huidige pandemie en gekende cijfers van Covid-19 besmettingen is dit denk ik de meest logische en eerlijkste beslissing die men kon nemen. Er zijn vandaag nog te veel onzekerheden die een evenement met 13.000 wandelaars en vele vrijwilligers zou kunnen rechtvaardigen.

In het verleden heeft men reeds twee mooie alternatieven aangeboden. Namelijk de 100 km Covid-Challenge en de Warmste Winter Challenge. Beiden waren een gigantisch succes.

We kijken er reeds volop naar uit om deze zomer opnieuw op stap te gaan en uitgedaagd te worden als alternatief van de traditionele Dodentocht.