Eugies – 38e Marche d’Automne – 19e Mémorial Hilaire Debeil

Even bij de zuiderburen gaan wandelen aan de onderkant van ons landje in de buurt van de grens met Frankrijk. Nu ja, Frankrijk zal toch nog wat verder gelegen hebben dan in mijn beleving.

Voorbij 10 uur in de voormiddag en het was koud om te wandelen. Ondanks een voorspelde maximum temperatuut van 17 graden en zonnig. Eénmaal het dorp uit kwamen we in de bossen terecht. Hier was het dan ook “beestekoud”. Gelukkig voelde de temperatuur vanaf de middag aangenaam aan.

Mooi en rustig wandelen met voortdurend een symfonie orkest van vogels op de achtergrond. Wat was dat heerlijk stappen. Hoewel er veel lange rechte stukken in zaten was er toch voldoende afwisseling in het pad. Dan vooral op en neer en een paar keer een boom om onder te kruipen. De paden lagen er goed begaanbaar bij. De pijlen en plakkers (typisch gebruik in Wallonië) hingen logisch en zichtbaar langs de weg. Ik vond het ook nog leuk om open stukken landschap onderweg tegen te komen. Om eens goed aan de horizon te kunnen turen.

Wat ik niet begreep is dat je op de rustposten onderweg koffie kon krijgen, maar dat er geen was. Allé ja op de prijslijst stond er koffie. Ik begrijp ook wel dat dit minder goed te organiseren is aan tafels langs de weg. Hoewel ik nog wandelingen heb gekend die op dezelfde manier van rustposten werkten waar je wel warme dranken kon krijgen.

Dit is een hele mooie tocht, zeker als je graag in bossen wandelt, met wat klim en daalwerk in verwerkt. Ook heel veel trage wegen, kerkwegels om te bewandelen. Een waar genot om te wandelen.

Total distance: 22942 m
Max elevation: 167 m
Min elevation: 83 m
Total climbing: 1361 m
Total descent: -1369 m
Average speed: 1.75 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:56:45
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING09-10-202110:21:1403:57:0221.395.410.9