Dranouter – Wijngaardtocht

Soms zit het een mens niet mee, zit het “koppeke” niet goed. Zo’n dag was het vandaag voor mij. De hevige regenval deze voormiddag bij de start deed er ook niet veel goed aan. Regenweer is al niet mijn favoriet wandelweer en als het dan nog gietende regen is, Tja … en dat zelfs zonder een zucht wind erbij.

Het weer in Heuvelland

Het hielp dan ook helemaal niet dat mijn kledij niet waterdicht bleek te zijn. Noot aan mezelf: “volgende keer zorgen voor waterdicht gewassen wandelkledij”. Al na vijf minuten voelde mijn “wandel-regen-jas” plakkerig nat aan tegen mijn huid.

Onder het stappen nog een wandelaar tegen gekomen die zich minder goed voelde. Anderen hadden de wandelorganisatie en het noodnummer 112 reeds opgebeld. Zelf aan de straat gaan staan om de organisatie op te vangen en de juiste weg te wijzen net zoals de ambulanciers vijf minuten later. Ik hoop van ganser harte dat het in orde is gekomen voor de desbetreffende wandelaar. Ik duim van ganser harte.

Nog even geprobeerd om verder te stappen in de gietende regen. Maar het lukte mij niet meer. Dan maar de knoop doorgehakt om terug te keren naar de wagen. Op de terugweg naar huis begon ik te rillen van de koude terwijl de verwarming op 23 graden stond. Ik denk dit vandaag de meest wijze beslissing was die ik kon nemen.

Wat wel nog leuk was? De oldtimers die voorbij kwamen.

Total distance: 7046 m
Max elevation: 90 m
Min elevation: 29 m
Total climbing: 153 m
Total descent: -159 m
Average speed: 1.49 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 01:43:01