DoTo or not ToDo

Bij de start van het nieuwe jaar wil ik nog even een tip of bedenking met jullie delen.

Voor de wandelaars die 100 km net iets te ver vinden of er niet in geslaagd zijn om deze uit te stappen het voorbije jaar of jaren. Zou een Kennedymars in Nederland wel eens een goed alternatief kunnen zijn. De afstand is met 80 te stappen kilometers net iets minder. Zou zeker een haalbare kaart moeten zijn voor wie tijdens de Dodentocht strand tussen de 50 en de 100 km. Het parkoers is er biljartvlak (allé of toch bijna, als je de verdwaalde brug niet meetelt als helling), net zoals in Bornem. Daarnaast is er net wat meer ambiance te beleven in de straten van Someren en Waalwijk. Wat ook in de nachtelijke en vroege uren als een stimulans kan aanzien worden. Het deelnemersveld is ook veel lager, met enkele duizenden deelnemers is het in beide gevallen een kleinschaliger gebeuren. Maar net dat heeft zijn charme.

Is natuurlijk ook een aanrader voor de stappers die de Bornem wel reeds in de benen hebben. Zijn toch wel twee tochten die iedere lange afstand wandelaar eens zou moeten gedaan hebben.

In Nederland zijn er natuurlijk nog meerdere Kennedymarsen die georganiseerd worden. Hiervoor best eens Google gebruiken of gaan piepen bij de Wandelkalender