Dodentocht – Hitteplan

Update 19 augustus 2022

Mijn persoonlijke terugblik op de Dodentocht 2022

De organisatie heeft de voorbije nacht een mailing rondgestuurd met wijzigingen die betrekking hebben voor de komende Dodentocht 2022.

Parcours wordt ingekort

De start in Breeven, de plaatselijke ronde in Bornem en de doortocht door Bornem centrum blijven behouden. Alsook de controleposten Friesland Campina, Breendonk, Lippelo, Opdorp, Sint-Amands, Branst.

Hierdoor vallen wel de controleposten in Steenhuffel, Opwijk, Buggenhout, Puurs en Oppuurs weg.

Einduur is vervroegd

Maar door het opgelegde einduur van 13 uur door FOD Volksgezondheid kunnen we niet anders dan de tocht met één derde in te korten. De laatste wandelaar verwachten we dus rond 13u terug in Bornem, voor de grootste hitte.

Heel veel respect voor de organisatie, hulpdiensten, vrijwilligers, gemeente, ……

Ik kan als wandelaar enkel maar een nederige buiging maken voor de flexibiliteit die hier aan de dag worden gelegd door de organisatie, politie, brandweer, vrijwilligers, ….. en iedereen die deze operatie de komende dagen nog erbij neemt.

Maar ook voor de wil om de Dodentocht dit jaar toch nog te willen organiseren. Om er voor iedereen ondanks de voorspelde hitte toch een mooi evenement van te maken. Laten we dan ook allemaal genieten van de ingekorte Dodentocht. Met volle teugen wandelen op het “leven”.

Alle info kan je ook terug vinden via deze link -> Dodentocht Hitteplan

Link naar artikel van HLN

Link naar artikel van Het Nieuwsblad

Ruben Van Gucht teleurgesteld over ingekorte Dodentocht

Communicatie Dodentocht 2022 – Hitteplan
Communicatie Dodentocht 2022 – Hitteplan

2 thoughts on “Dodentocht – Hitteplan

Comments are closed.