Dodentocht 2020 [UPDATE] – Inschrijfdatum verplaatst !

De organisatie heeft de startdatum van inschrijvingen bekend gemaakt. 28 maart 2020. Verplaatst naar 16 mei 2020 om 9 uur

UPDATE 20 maart 2020: Laat ons samen hopen dat de strijd tegen het Corona virus in tussentijd voldoende vooruitgang heeft geboekt. Dat iedereen terug het normale leven kan opnemen, los van de huidige beperkingen. Op die manier kan de Dodentocht bijdragen aan een positief verhaal om samen onze grenzen te verleggen, doelen voorop te kunnen stellen, iets om naar uit te kijken en naar toe te leven. Samen met een geëngageerde organisatie en de vele vrijwilligers die in hun vrije tijd met hart en ziel leggen in deze mooie tocht.

Het is voor iedereen onduidelijk hoe de situatie rond het Corona virus tegen dan zal zijn. Ik kan enkel een oproep doen aan de organisatie, vrijwilligers en alle wandelaars om terughoudend te zijn met inschrijven.

Wie heeft nu al een glazen bol om te weten wat er tegen 14 augustus 2020 allemaal reeds zal gebeurd zijn. Laat staan hoe de situatie tegen dan zal zijn. In de huidige context is een samenscholing van 13000 mensen op één plek in een periode van 24 uur volledig af te keuren.

Het nu reeds vast zetten van een datum om vooraf in te schrijven getuigd van cynisme en wereldvreemdheid.

Laat het gezond verstand zegevieren !

Het EK voetbal van 2020 wordt uitgesteld tot volgende zomer.