Dodentocht 2019 [sold out] – Wat weten we al ?

Dodentocht 2019

Wil je een idee hebben hoe je gelopen hebt tijdens de voorbije Dodentocht? Dan kan je eens surfen naar de site Dodentocht statistieken.

Hoewel de dodentocht geen wedstrijd is, zijn veel deelnemers toch benieuwd naar de positie waarin zij de tocht beëindigd hebben. 
Jan Van Haaren had in het verleden een site met statistieken, maar spijtig genoeg ziet hij het wegens tijdsgebrek niet zitten om deze nog verder bij te werken. Vanaf editie 2019 neem ik dus de fakkel van hem over! De gegevens van vorige jaren trachten we in de nabije toekomst nog over te zetten, maar dat is natuurlijk niet dringend.
Vragen, suggesties of opmerkingen kan u doorsturen naar dodentocht@anoebis.be!
Bedankt aan de organisatie en alle vrijwilligers die deze dodentocht elk jaar opnieuw weer mogelijk maken!

Zo ging het er 40 jaar geleden aan toe … nostalgie

Foto’s van de afgelopen editie staan online. Dit heeft de organisatie laten weten.

Mijn verslag van de Dodentocht 2019 kan je hier terug vinden.

Via de website van de Dodentocht kan u uw vrienden en familie volgen. Als wandelaar kan u eveneens uzelf en/of uw vrienden volgen tijdens het stappen. U kan rechtsboven zoeken op de naam van de wandelaar, vriend of familielid. Maar u kan eveneens het startnummer invoeren. U kan natuurlijk meerdere mensen tegelijkertijd volgen. Hou er wel rekening mee dat het een tijd kan duren voordat de wandelaars effectief zichtbaar zijn in het overzicht. De voorbije jaren is gebleken dat enkele uren geduld kan lonen.

https://tracking.dodentocht.be

https://tracking.dodentocht.be

Een kort overzicht van waar de rustposten gelegen zijn. Kan nuttig zijn om mee te nemen.

Ook even de vele vrijwilligers een welgemeende “Dank U Wel” geven voor hun tomeloze inzet een gans jaar lang. Zij zijn de motor achter 50 jaar Dodentocht.

Het Duvel glas ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Dodentocht. Kan vanaf nu tot en met 15 augustus online besteld worden via de site www.dodentocht.be

Zonder vrijwilligers geen Dodentocht. Een dikke merci voor alle medewerkers die een gans jaar in de weer zijn.

Vier mee de 50ste verjaardag van de Dodentocht op “Doto-a-Live” op vrijdag 2 augustus op parking Breeven. Met live-muziek, roodtrucks en een stevige “After-Party”.

De organisatie van de Dodentocht heeft laten weten dat er opnieuw Duvel glazen zullen beschikbaar zijn. Deze zullen echter pas NA de Dodentocht te koop worden aangeboden. Het duurt een 5 tal weken om de bestelling rond te krijgen.
Ook verder nog nieuws omtrent de doorverkoop van tickets van mensen die niet kunnen deelnemen aan de 50ste Dodentocht. Onderling doorverkopen/ruilen kan voortaan. Dit wel tijdig doorgeven aan de organisatie. Anders ben je aan het “zwartleren”.
BRON: hln.be (28 juli 2019)

Afhaaldagen badge:
Voor iedereen die zijn badge op voorhand wil komen ophalen zijn dit de afhaaldagen:
Locatie : sporthal OLVP, Temsesteenweg 10, 2880 Bornem
* zaterdag 27 juli van 13 tot 17u
* zaterdag 3 augustus van 13 tot 17u
* woensdag 7 augustus van 15 tot 19u
De dag zelf kan natuurlijk ook nog altijd:
Locatie : Tent Kardinaal Cardijnplein
* vrijdag 9 augustus van 13u tot 20u30

Parcours van de Dodentocht 2019

De organisatie van de Dodentocht zoeken nog jonge vrijwilligers om mee te helpen. Op zoek naar vernieuwing en een frisse wind binnen de organisatie.

https://www.rtv.be/artikels/dodentocht-zoekt-jonge-vrijwilligers-a70539

Help de 50ste editie van de Dodentocht door het kasteel.

De organisatie van de Dodentocht gaat samen met de Universiteit van Gent op zoek naar de motivatie van de deelnemers van de Dodentocht 2019. Deze mail werd enkel ontvangen door diegenen die effectief zijn ingeschreven voor de editie van 2019. Vandaar dat ik de link heb weg gelaten. Uit respect voor het onderzoek.

Beste deelnemer

Proficiat! Samen met duizenden andere enthousiaste wandelaars, schreef jij je in voor de Dodentocht 2019. Wat drijft jou om aan dit avontuur deel te nemen? Om een antwoord te krijgen op deze vraag sloegen de organisatoren van de dodentocht en de onderzoekers van de universiteit Gent de handen in elkaar.

Ben jij ook benieuwd naar het grote waarom, dan ben jij onze perfecte deelnemer! We nodigen je graag uit om deel te nemen aan een studie om jouw motivatie en de rol ervan in de beleving van je dodentocht in kaart te brengen. Na het onderzoek presenteren we jou graag de globale resultaten die je meer vertellen over de motivatie van wandelaars van de dodentocht.

Wil je meer informatie over dit onderzoek? Surf dan naar 

Bron: mail verzonden op 1 mei 2019 door de organisatie van de Dodentocht.

Waarschuwing van de organisatie. Koop geen tickets via “tweedehands-sites”.
Doe het via de officiële weg.

https://nieuws.vtm.be/binnenland/dodentocht-al-volledig-uitverkocht

https://www.gva.be/cnt/dmf20190323_04276947/dodentocht-in-enkele-uren-tijd-volledig-uitverkocht

https://www.hln.be/regio/bornem/ongezien-dodentocht-op-twee-uur-tijd-uitverkocht~adff1f84/

De 50ste editie van de Dodentocht is goed op weg om alle records te verbreken.

TOMORROWLAND VAN DE WANDELAARS = DODENTOCHT 2019

De 50ste editie is in enkele uren volledig uitverkocht. U kan zich nog inschrijven op de wachtlijst.

Na een goed uur zijn er reeds meer dan 8300 inschrijvingen.

Nieuwe bestelprocedure en deze keer zonder de “OGM-Code”. Bij het geslacht krijg je drie keuze. Naast “man” of “vrouw” is er ook de gender neutrale “x” keuze. Het zal ook even zoeken zijn naar de juiste wandelclub waar je bij bent. De lijst is gigantisch en door de verschillende voorvoegsel bij de clubnamen nogal verwarrend om te zoeken. Ook reeds bij de hand hebben is het aantal keer dat je de Dodentocht hebt uitgelopen. Ik vraag me af men dit ook nog achteraf zal kunnen aanpassen. Nu er niet meer gewerkt wordt met de “OGM-code.

Sinds zaterdag 23 maart om 9 uur kan u zich inschrijven voor de 50ste editie van de Dodentocht. Er wordt ook dit jaar gewerkt met een maximaal aantal inschrijvingen van 13000 wandelaars. Indien dit aantal voor 15 juli bereikt wordt dan worden de inschrijvingen vervroegd afgesloten. Inschrijven aan de start is ook dit jaar niet meer mogelijk.

Dodentocht 2019: Startdatum inschrijvingen

De inschrijvingen voor de 50ste Dodentocht starten op zaterdag 23 maart om 9 uur. Dit kan tot 15 juli, erna zullen geen inschrijvingen meer aanvaard worden. Net zoals de dag zelf niet.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 47 euro.

Dodentocht 2019: kostprijs en periode van inschrijven

De afhaaldagen voor 2019 zijn ook reeds bekend.

Dodentocht 2019: Afhaaldagen

Bron: Dodentocht

One thought on “Dodentocht 2019 [sold out] – Wat weten we al ?

Comments are closed.