De Klijte – Hellegattocht

Het was goed wandelweer, droog en niet te koud. Ideaal weer dus om enkele heuvels in de Westhoek te trotseren. Bij de startzaal werd er gecontroleerd op de Covid Save Ticket. Ik veronderstelde dat dit ook zou gebeuren op de verschillende rustposten onderweg. Tot mijn ontgoocheling werd dit niet meer gedaan, alhoewel ik er geen enkel probleem me zou gehad hebben. Veiligheid primeert voor mij, hoe klein ook het risico is, graag zoveel mogelijk uitsluiten.

Een mooie parkeer ervaring mogen meemaken. Op zoek naar een plaatsje was een vrouw aan het zwaaien, niet echt goed wetende of dit voor mij bedoeld was. Bleek dus wel zo te zijn. Ik mocht op haar oprit parkeren, ze vond het niet erg. Zoiets maak je ook niet zoveel mee.

Verzorgde rustposten onderweg en vriendelijke vrijwilligers. Altijd een goed gevoel en een dikke pluim voor iedereen.

De tocht situeert zich in de Westhoek met de gekende heuvels. Het Hellegatbos die in deze centraal staat met de befaamde trap die in twee lussen telkens voor de helft werd aangedaan. De volledige trap, maar dan in twee bedrijven. Deze trap ooit leren kennen toen ik een deel van de Elfbergentocht deed. De Rodeberg, de Scherpenberg, …

Gisteren had het goed geregend waardoor de klei ondergrond goed nacht lag. Op veel stukken was het ploeteren door het bos of de stille wegen. Voor één keer kon ik deze ondergrond wel smaken. Het paste nu éénmaal bij de herfst en de omgeving.

Total distance: 26552 m
Max elevation: 142 m
Min elevation: 27 m
Total climbing: 1636 m
Total descent: -1646 m
Average speed: 1.57 m/s
Average cadence:
Total time: 05:19:17
SportDateStart timeDurationTotal distance (km)Average speed (km/h)Max speed (km/h)
HIKING14-11-202110:27:0105:19:4524.354.67.7