C-Walk: Ursel

Onder een straalblauwe hemel naar Ursel getrokken voor een nieuwe wandeling. Het voelde bij de start nogal fris aan. Alhoewel het reeds naar het middaguur begon te gaan. Het stappen warmde mijn lichaam voldoende op, zeker in de stralende zon. Op momenten dat de bomen schaduw gaven was het ronduit fris tot koud (allé in mijn beleving).

Het was een wandeling om te genieten van rustige wegen en waar kon onverhard. Bijna geen verkeer in de eerste lus van 12 kilometer. Genieten van een vlak landschap met mooie vergezichten die door toedoen van de blauwe hemel nog mooier waren. Maar er kwam ook een stukje bos in het parkoers. Leuk als afwisseling.

Licht brommend geluid aan de hemel was een signaal dat er in de buurt een vliegveld was. Bleek na even op te zoeken om een voormalig reserve vliegveld van de NAVO te gaan. Ik vermoed dat de omwonende ondertussen dik tevreden zijn dat er nu kleine sportvliegtuigen aan de hemel verschijnen.

Deze wandeling is zeker de moeite om te doen. De pijlen hangen op logische plaatsen en ze zijn voldoende in aantal om op een relaxte manier te kunnen stappen.

Total distance: 17899 m
Max elevation: -122 m
Min elevation: -141 m
Total climbing: 170 m
Total descent: -173 m
Average speed: 1.66 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:08:14