C-Walk: Sint-Maria-Aalter

Deze wandeling mocht dit jaar de spits afbijten van het nieuwe wandeljaar bij mij. Het is ook de eerste tocht in het kader van de Warmste Winter Challenge (Powered by Kadee Dodentocht).

Pas laat in de voormiddag van start gegaan, koude temperaturen zijn niet zo mijn ding. Heb het altijd te koud bij de start en na enkele kilometers loop ik te zweten. Heb het nog altijd moeilijk om de juiste laagjes te combineren. Voor iemand die zweet is dit niet eenvoudig. Door het zweet krijg ik dan koud van binnenuit. Er was gelukkig geen wind en de zon vergezelde mij het laatste uur van de wandeling.

Deze tocht typeert zich door de bosrijke omgeving met de E40 en de spoorweg die op de achtergrond uitdrukkelijk aanwezig zijn. Dit kon echter de pret niet bederven, over grote delen van de 12 km lus was het wandelen tussen de bomen van het Hooggoed. Een bord langs de weg leerde mij dat dit gebied ook wel eens het Egypteveld werd genoemd. Wegens de zanderige bodem. Het zijn echter de Jezuïeten die deze bossen van loof- en naaldbomen hebben aangelegd.

Op de lus van de 6 km kom men ook nog langs het Kasteel Shuurlo. Blijkt een heel rijke geschiedenis te hebben die terug gaat tot 1375. Het is in privé bezit en niet toegankelijk.

Deze wandeling is perfect voorzien van de nodige pijlen, verdwalen is onmogelijk.

Total distance: 18584 m
Max elevation: -221 m
Min elevation: -236 m
Total climbing: 277 m
Total descent: -276 m
Average speed: 1.52 m/s
Average cadence: NAN
Total time: 03:27:56